Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Elke organisatie heeft een BYOD-Hillary’

 

BYOD

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het risico van byod’ers zoals Hillary Clinton die in de praktijk niet te stuiten zijn.

Verbijstering, leedvermaak en lachen als een boer met kiespijn. De it-omzeiling van Hillary Clinton heeft veel reacties opgeleverd. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken voor de Verenigde Staten heeft een eigen mailserver gebruikt voor het versturen, ontvangen en ook wissen van haar werkmail. Waarom? Omdat ze koos voor gemak: 'Ik dacht dat het makkelijker zou zijn om maar één device mee te dragen voor mijn werkmails en mijn persoonlijke mails, in plaats van twee', luidde haar officiële reactie.

Het lijkt onvoorstelbaar, maar overheidsregels en ict-voorschriften zouden de ex-minister hiertoe hebben aangezet. Maar Hillary Clinton valt nog mee, vergeleken met iemand als de voormalige Amerikaanse ambassadeur in Nairobi. Hij heeft een ‘byod-breedbandverbinding’ laten aanleggen in de badkamer van het ambassadegebouw en deed van daar uit zijn werk. Zulke hardnekkige en/of hooggeplaatste byod’ers zijn niet tegen te houden. Dus moet it er slim mee omgaan. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5246769). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.