Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google zwicht met gatenbeleid’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de plotse concessie in Google’s beleid voor het onthullen van beveiligingsgaten in andermans software. De deadline van negentig dagen is niet meer heilig.

Google past zijn regels aan voor het onthullen van gaten die het ontdekt in software van andere leveranciers. Voortaan krijgen getroffen ontwikkelaars extra tijd om hun gaten te patchen. Bovenop de periode van negentig dagen ná de vertrouwelijke melding door Google komt nu nog eens veertien dagen vóór de openbare onthulling. Tenminste, áls de bewuste softwareleverancier heeft laten weten dat er binnen die extra periode een patch uitkomt. In januari dit jaar heeft Google informatie - compleet met exploitcode - geopenbaard voor kritieke gaten in Windows, terwijl het wist dat Microsoft enkele dagen daarna met een patch zou komen. Dat heeft geleid tot een securityrisico voor gebruikers en een publieke ruzie tussen de twee leveranciers. Met de veerien dagen extensie gaat Google nu door de knieën. Goede zaak of zwakke move? Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5230878). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.