Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Internet of Things biedt resellers kansen

 

Expert

Henk Schotman
Business Development Manager Benelux, Mobotix. Expert van voor het topic .

Na 25 jaar Internet-ontwikkeling staan we aan het begin van de volgende evolutie, namelijk het internet of things (IoT). Oftewel het aansluiten van allerlei apparaten, machines en sensoren op de digitale wereldwijde infrastructuur. Daardoor ontstaan voor it-resellers nieuwe businesskansen, zowel op het vlak van domotica als industriële automatisering.

Domotica is de chique naam voor huisautomatisering, gericht op verhoging van ons leefcomfort. Oftewel aan elkaar gekoppelde systemen voor audio/video, airconditioning en verwarming, verlichting en natuurlijk ook beveiliging. Omdat steeds meer van die systemen ip-gebaseerd zijn en eenvoudig via cloudservices op tablets of smartphones te managen, worden ze interessanter voor it-resellers. Dat blijkt ook wel uit Google's domoticaplannen.

It-resellers die hun traditionele computer- en netwerkbusiness zien afnemen door toenemende concurrentie, doen er verstandig aan om ook eens naar slimme ip-camera's te kijken. Dat zijn namelijk complete computers, met een eigen processor, opslagcapaciteit en audio-/videosensoren, die via software te beheren zijn. Producten die it-resellers gewend zijn te leveren en te ondersteunen op basis van hun ip-kennis en supportcapaciteit. Daarmee voorkom je tegelijkertijd dat klanten voor ip-camera's naar een concurrent gaan, die daarna hun netwerk en computers wel mee kan nemen in de serviceverlening.

Smart Industry

Een ander terrein waar het IoT nieuwe kansen gaat creëren is de industriële automatisering. Vergelijkbaar met domotica een markt waar jarenlang 'proprietary' oplossingen zijn geleverd, waarvan er de komende jaren nog veel te vervangen zijn. Begin mei heeft Minister Kamp van Economische Zaken het rapport 'Smart Industry, Dutch Industry fit for the future', met een aanbevelingsbrief aan de Tweede Kamer gestuurd. Dit in navolging van het eerder geïnitieerde Duitse Industry 4.0 beleid.

Dat initiatief gaat ongetwijfeld veel ondernemers aan het denken zetten over hoe zij in de toekomst slimmer kunnen gaan produceren. Ook daar zijn ip-camera's interessant, omdat ze 24/7-productieprocessen kunnen monitoren en automatischeeen alarm met liveopname kunnen doorgeven bij afwijkende gebeurtenissen. Die ip-camera's zijn met de bekende netwerkkabels zowel aan te sluiten als te voeden en eenvoudig op afstand te beheren. Kortom, informeer eens bij klanten of zij voor hun gebouw- of productieautomatisering nog investeringsplannen hebben en voor je het weet scoor je interessante nieuwe business.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5165125). © Jaarbeurs IT Media.

5,7

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.