Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Security is zo goed als degene die het beheert

 

Tegenwoordig investeren en implementeren bedrijven technologie om processen te verbeteren en om het risico van menselijke fouten, die invloed hebben op de bedrijfsvoering, te minimaliseren. Zelfs met jaren van verbeteringen aan security oplossingen en de continue intelligentie die is toegevoegd aan security technologieën zoals firewalls, ben ik nog steeds van mening dat de security van een organisatie zo goed is als het vermogen van de persoon die het beheert.

Ik twijfel in geen geval aan de onderwijsachtergrond of expertise van it-managers. Echter, op basis van een recent firewall onderzoek - waaruit bleek dat 80 procent van de bedrijven niet weet wat al hun firewall-rules doen – meen ik dat de potentiële uitdaging ligt bij de it- of security-beheerder die de grote complexiteit van de technologie van vandaag gewoon niet meer kan bijhouden. Die complexiteit veroorzaakt meer kansen op menselijke fouten.

De beperkingen van de mens

Bij het beheren van firewalls zorgt het aantal rules en de correlatie tussen de rulesets voor de complexiteit. Het menselijk brein kan slechts een beperkte hoeveelheid informatie tegelijk aan. Dit betekent dat wanneer een it-beheerder kijkt naar de beheerconsole op het computerscherm, hij of zij maar ongeveer 25 rijen met rules kan verwerken.

Security rules en profile rulesets komen vaak voor in organisaties om hun medewerkers en it-systemen te beschermen, nu en in de toekomst. Sommige bedrijven hebben tot dusver ongeveer vijfhonderd rules die worden gebruikt op een bepaald moment. Bedrijven met dat aantal firewall-rules hebben een significant hogere kans op onjuiste configuratie, simpelweg omdat de it-manager die de firewall beheert geen duidelijk overzicht heeft van de beveiliging van de organisatie, of omdat hij of zij moeilijk tegenstrijdige rule-elementen kan opmerken. Het is niet verwonderlijk dat meer dan 55 procent van de bedrijven een gat in de beveiliging heeft ervaren als gevolg van een verkeerd geconfigureerde firewall-rule. De helft van de gevallen leidde tot uitval van het systeem.

Laat technologie werken

Zelfs als de huidige rules werken en ze hoge beveiligingsniveaus verstrekken, is er geen garantie dat dit zo zal blijven in de toekomst. Marktdynamiek en zakelijke behoeften veranderen voortdurend, dus het is geen optie om zuinig te zijn met het toevoegen en wijzigen van de security-rules en -instellingen. Het is zeer waarschijnlijk dat het aantal rules zal blijven groeien, waardoor het nog moeilijker voor de it-manager wordt om een ​​duidelijk overzicht te houden .

De industrie moet opstaan en met een antwoord komen op deze mismatch tussen de capaciteit van de menselijke hersenen en de hoeveelheid informatie die technologie levert. Als gebruiksgemak net zo’n hoge prioriteit krijgt als functionele technologische verbeteringen, zullen it-managers in staat zijn om de technologie te laten werken voor hun organisatie. Een beheerconsole die een duidelijk overzicht biedt van de security-rules die zijn ingevoerd en de tegenstrijdige configuraties, is de sleutel tot het creëren en onderhouden van een omgeving die bedrijven op de best mogelijke manier beschermt en beveiligt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5000469). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.