Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Daar gaat 'ons' imago...

 

Computable Expert

Pa Va Ke
Configuration Management / Product Lifecycle Management, nvt. Expert van Computable voor de topics Development, Beheer en Zorg.

En... heb jij het nieuwe spotje van de rijksoverheid al gehoord waarmee ze ict'ers proberen te werven?

Afgelopen jaren zijn er diverse artikelen verschenen op onder andere dit medium waarin aangegeven werd dat we iets aan ons imago moeten doen om meer mensen voor techniek in het algemeen en ict in het bijzonder te interesseren.

Nu hoorde ik afgelopen week op de radio een spotje van 'werken voor Nederland  slash  ICT'. Voor degenen die het spotje (nog) niet kennen: hierin spreekt een jongen zijn verontwaardiging uit (althans, zo klinkt het) over een vrouwelijke collega in haakjes openen, sluiten, accolades en een enkele if-then.

De vooroordelen over ict worden hierin meteen bevestigd. Hij vind dat zij iets niet goed doet (ofwel: meisjes/vrouwen weten niets van ict) en normaal taalgebruik is er niet bij (althans, de manier zoals hij praat ben ik in achttien jaar ict nog niet tegen gekomen).

Misschien dat het aan mij ligt, maar wordt het imago van 'ons' mooie vakgebied zo niet helemaal ten gronde gericht door onze rijksoverheid?

Op mij heeft het spotje in ieder geval een averechts effect; ik krijg er haast de neiging door om de ict-sector te verlaten, omdat ik me er absoluut niet in herken (of ben ik dan misschien geen ict'er?).

Helaas overheid, een gemiste kans. In dit spotje slaan jullie de ict-plank volledig mis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5115785). © Jaarbeurs IT Media.

7,9

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.