Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Integreren van papier in ons digitale leven

 

Channelweb Expert

Yves Rummens
Business Manager Benelux, Low-Mid & Office Solutions, Xerox. Expert van Channelweb voor de topics Mobility, Security en ICT-branche.

Tegenwoordig speelt ons hele leven zich online af en willen we altijd en overal mobiel zijn. Een vraag die we direct stellen na het inchecken in een hotel is: 'Er is toch wel Wi-Fi?' Want willen we niet allemaal permanent online zijn; altijd en overal kunnen beschikken over onze foto’s, e-mails, social media en andere gegevens?

Onze gegevens moeten digitaal beschikbaar zijn, maar helaas leert de praktijk ons dat dit nog niet altijd het geval is. Neem bijvoorbeeld het feit dat je heel eenvoudig een treinkaartje online kan bestellen en deze binnen een paar seconden keurig in je postvak ontvangt. Ondanks dat tickets steeds vaker digitaal aangeleverd worden, blijft het in veel gevallen toch noodzakelijk om het digitale ticket uit te printen. Conducteurs beschikken namelijk nog niet altijd over de apparatuur om digitaal te scannen. Hetzelfde geldt voor mobility in een hotel. Heb je rijkelijk genoten van de Wi-Fi, krijg je bij het uitchecken wel een factuur in print in je handen gedrukt. Hoe graag we het dus ook willen, de technologie is nog niet zover dat we al onze gegevens digitaal kunnen inzien, verwerken en delen.

Gelukkig zijn we inmiddels wel al zover dat we zo snel en efficiënt mogelijk een brug kunnen slaan tussen ons digitale en offline leven. De periode dat we lange tijd bezig waren met het handmatig invoeren van de juiste instellingen voor de perfecte digitale afdruk en het doorzoeken van administratiebonnetjes van de vorige maand is voorbij. Door middel van bijvoorbeeld onze Connectkey apps, worden deze dagelijkse taken vereenvoudigd en verkort. Scan direct naar je Dropbox-opslagplaats in de cloud of print vanaf een url. De apps zijn gemakkelijk via de app store te downloaden en het menu is eenvoudig te koppelen aan je smartphone. Gegevens digitaliseren via je telefoon is nog nooit zo makkelijk geweest.  

Met de multifunctionele printer (mfp) is het kinderspel om je onkostennota te verwerken, papieren probleemloos in te scannen en snel uitbetaald te krijgen. De eerste stap is gezet in de integratie van onze papieren documenten naar onze digitale wereld. Dit is essentieel, aangezien Wi-Fi zo’n groot deel uitmaakt van ons leven. We kunnen het inmiddels bijna tot onze standaard basisbehoeften rekenen. Zullen we dan maar snel onze papieren gegevens digitaliseren en Wi-Fi toevoegen aan de Maslow piramide?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5258907). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.