Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Ubuntu Phone maakt weinig kans’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de Ubuntu Phone, die na uitstel zijn debuut heeft gemaakt. Deze nieuwkomer op de mobiele markt krijgt het zwaar, zeer zwaar.

Van Linux-distributie Ubuntu is nu het eerste toestel met Ubuntu Phone uitgekomen. Spanje, in beperkte oplage en voorafgegaan door een sluwe social media-campagne, bijt het spits af. Ondertussen legt smartphonepionier BlackBerry (voorheen RIM) het af en pompt Microsoft miljoenen in zijn Windows Phone, dat nu op flinke afstand de wereldwijde nummer drie is. Het Android-platform van Google en partners is de grootste, touch-voorbeeld iOS van Apple is de meest winstgevende. Ubuntu-maker Canonical mengt zich nu in dit marktgevecht der Titanen. De kansen zien er niet goed uit. Wat vind jij?

You Tube Phone Promo Video

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5227906). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.