Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Van broadcast naar video-on-demand (1)

Kan het netwerk dat wel aan?

 

De mediawereld staat voor grote veranderingen. De content-distributie verplaatst zich van ether en kabeltv naar het internet. De digitale netwerken moeten dat aankunnen. Contentuitgevers staan voor een forse verbouwingsklus. Connectivity als bedrijfskritische component. Eerste blog in een serie van vijf.

Het content-distributielandschap wordt op zijn kop gezet. Video-on-demand heeft met de komst van Uitzending Gemist, Youtube, Netflix en hun equivalenten een enorme ‘boost’ gekregen. Daar doorheen speelt de trend dat media hun publiek willen kennen, liefst met naam en toenaam, om zo nog beter in staat te zijn hun aanbod op maat te maken en hun adverteerders van dienst te zijn. Digitalisering van zo’n beetje alles maakt dat internet het belangrijkste distributiekanaal gaat worden. All-ip is het credo. Daarnaast komt ook de het traditionele distributienetwerk er anders uit te zien. Opnemen ‘in the cloud’ en de tv op pauze zetten veranderen de manier waarom de content geconsumeerd wordt.

Ook ontwikkelingen als software defined networking (sdn) gaan een grote rol spelen in de media. Het direct en dynamisch kunnen inspelen op grote veranderingen in vraag en aanbod van content en de integratie met apps en internet zijn de grote thema’s.

‘Cut out the middle man’ geldt ook in media. Het traditionele gelaagde plaatje met vaste rollen voor de content-producent, het postproductiebedrijf en de zender of provider) wordt een stuk leger. De content-uitgever gaat in rechtstreeks contact met de klanten en de klant bepaalt zelf wat en wanneer hij voor content wil hebben, op zijn mobile device of zijn connected-tv. Het is bepaald een uitdaging dat de content de afnemer moet volgen en altijd en overal beschikbaar moet zijn. Snel en in hoge kwaliteit.

Wat betekent dat alles voor de onderliggende netwerkinfrastructuur? Er is een aantal duidelijke eisen. In een volgende blog zullen we deze benoemen. Stay tuned!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5179571). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.