Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Don’t be an app hole…

 

Channelweb Expert

Yves Rummens
Business Manager Benelux, Low-Mid & Office Solutions, Xerox. Expert van Channelweb voor de topics Mobility, Security en ICT-branche.

Onlangs kwam ik deze header tegen en ik was meteen geïnteresseerd. Wie zou het niet zijn? De titel werd gebruikt door een softwarefabrikant, die zich focust op mobile, cloud, big data en social networks. Ik moest meteen denken aan multifunctionele printers, mfp’s dus. Vanwaar de link zal je je afvragen? Mfp’s worden volop smart, zo blijkt uit het IDC MarketScape rapport van eind 2013.

We weten wellicht allemaal dat onze smartphone het kenmerk smart heeft gekregen omdat we er meer mee kunnen doen dan met de ‘gewone’ gsm. Méér? Ja, maar indien we niet de rijkdom aan app’s gekregen zouden hebben, dan stel ik mij zeer de vraag of ons mobieltje wel zo smart geworden zou zijn.

De vergelijking met smart mfp’s krijgt dan ook steeds meer vorm. Aangezien app’s nu ook op een smart mfp geïnstalleerd kunnen worden, kan deze steeds meer. Bovendien wordt het als constructeur steeds makkelijker om die app’ s te ontwikkelen, wat het landschap van de multifunctionals volledig verandert.

App’s op een mfp vraag je je af? Welke app’s? Stel je voor dat de mfp om één of andere reden een technische interventie nodig heeft, dan is het toch voor de interne (of externe) helpdesk een welkome optie om snel een app te activeren die meteen een gepersonaliseerd scherm toont dat de gebruikers meldt dat er een technische interventie gepland is en waarbij ze naar een alternatieve mfp doorverwezen worden. Of wat zou een app kunnen betekenen wanneer het standaard welkomscherm vervangen kan worden door een volledig gepersonaliseerd scherm, dat de gebruikers er aan herinnert om eerst na te denken voordat ze gaan printen of kopiëren. Niet? En beeld je even in dat je via een app op de smart mfp heel eenvoudig kunt scannen naar je Dropbox of printen vanaf je Office 365. Je begint nu waarschijnlijk te begrijpen waarom die titel mij even deed stilstaan. Ik ga nu niet direct beweren dat de App Stores voor smart mfp’s als paddenstoelen uit de grond gaan verschijnen, maar sommige van onze partners zijn er toch al intensief mee bezig (zodat wij geen app holes blijven).

En wat als je smartphone van een app voorzien zou worden, waarmee je dankzij een volledige integratie met de smart mfp snel een digitaal document, een te scannen document en een ingesproken tekst, met instructies voor de ontvanger, zou kunnen versturen? Een ding is zeker: de wereld wordt steeds interessanter!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5072699). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.