Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Cash behouden zonder groei en innovatie te belemmeren

Vijf tips

 

Computable.be Expert

Arnaud Bacros
General Manager Belux, Dell Technologies. Expert van Computable.be voor de topics Digital Transformation, Datamanagement en Cloud Computing.

De voorbije maanden hebben we gezien hoe essentieel technologie is voor bedrijfscontinuïteit en productiviteit. We werden allen onderworpen aan technologische tools, om zelf te kunnen blijven werken en om aan de eisen van de klanten te kunnen voldoen. Die afhankelijkheid zorgt net voor versnelde innovaties.

Uit recent onderzoek blijkt dat bijna zestig procent van de bedrijven moeite heeft het razendsnelle tempo bij te houden. Bij meer dan de helft van die bedrijven ligt de oorzaak bij verouderde technologie die niet snel genoeg kan werken. Ze worden overspoeld met een massa aan data en hebben zorgen over privacy en cybersecurity.

Cashflow

"Meer dan ooit tevoren is het vermogen van een organisatie om het roer snel om te draaien essentieel voor haar voortbestaan"

Organisaties staan vandaag onder extreme druk om hun cashflow te behouden in een onzekere economische periode, zonder dat dit ten koste gaat van groei of innovatie. Ongeacht de grootte van de klant of de sector, is overal één van de eerste overwegingen vandaag: hoe ga ik dit betalen? Maar ook wat kan ik me veroorloven en hoe krijg ik het meeste voor mijn geld?

De juiste technologie in huis halen is een parcours met veel mogelijke hindernissen. Het gaat niet alleen over welke technologie u aanschaft, maar ook over de implementatie in de bestaande it-infrastructuur, én hoe u die aanschaf financiert. Meer dan ooit tevoren is het vermogen van een organisatie om het roer snel om te draaien, en de prioriteiten in uitgaven te verhogen of te verlagen, essentieel voor haar voortbestaan. Maar om het groei- en innovatiemomentum van de organisatie te behouden, moet dit moet wel in balans zijn met de juiste investeringen in technologie. 

Vijf tips

Met deze tips kunt u investeren in de noodzakelijke technologie en uw cashpositie beter aanhouden, ongeacht de grootte en type van uw organisatie. 

  • Zet de technologie in as-a-service

Zoek naar manieren om it te gebruiken waarbij u alleen maar betaalt voor wat u gebruikt in plaats van alle infrastructuur aan te kopen. Dit kan via een abonnementsformule of een model gebaseerd op uw verbruik. Deze optie is beschikbaar voor een breed scala aan it-oplossingen, waaronder endpoint-devices (desktops, laptops) tot core-infrastructuur (server, opslag).  

  • Kies met het oog op morgen

Kijk niet alleen naar wat je vandaag nodig hebt, maar calculeer ook uw toekomstige behoeften op vlak van technologische vernieuwing in. Zo kunt u bij innovatie bijvoorbeeld sneller doorgroeien, zonder dat u opnieuw een nieuw technologisch platform moet uitrollen. Kijk ook naar technologiepartners die de vernieuwing van uw technologie naadloos kunnen uitvoeren. En die op elk moment systeemupgrades kunnen leveren zonder extra kosten (eventueel ingecalculeerd in de abonnementsformule). 

  • Verruim uw cloudstrategie

Vermijd dat u vastzit in één enkele publieke cloudleverancier. Let in uw cloudstrategie goed op de kosten van elk aspect, denk a over de risico’s en beheer uw data op een meer zinvolle – en vaak goedkopere - manier door uw it-activiteiten (data en workloads) te spreiden over meerdere publieke en private clouds en eventueel zelf nog een deel on-premise.

  • Bekijk uw financiële opties

Zoek naar slimme financiële opties die lage of geen rente vereisen, of zoek naar partners die u vandaag uitgestelde betalingen bieden. Daarbij krijgt u nu het nodige materiaal om uw groei en innovatie te bewerkstelligen, maar hoeft u pas over zes maanden een eerste schijf te betalen (vaak zonder interest). Een andere optie is om u alle kosten samen te voegen in één afbetalingsplan, wat het makkelijker kan maken om binnen uw budget te werken. 

  • Lease uw apparatuur
Het is vaak kostenefficiënter om materiaal - nieuw of gerefurbished – te huren. Als extra motivatie kan het leasen van opgeknapte apparatuur uw bedrijf ook helpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. 

On-demand-economie

"We kopen geen volledige lp’s meer, maar streamen enkel nog de nummers die we goed vinden"

In ons persoonlijke leven zijn we vaak gewend om wat we nodig hebben ook meteen te krijgen, en alleen te betalen voor wat we gebruiken. We kopen geen volledige lp’s meer, maar streamen enkel nog de nummers die we goed vinden. Mensen kopen geen auto meer, maar betalen enkel voor één rit in een gedeelde wagen als ze die nodig hebben.  

Diezelfde on-demand-economie strekt zich uit tot het gebruik en verbruik van technologie. Dat geeft organisaties de mogelijkheid om hun it-uitgaven op een veel meer voorspelbare manier te budgetteren, en enkel te betalen voor technologie die wordt gebruikt en een optimale totale eigendomskosten te bereiken over de volledige levenscyclus van de technologie.  

Dit is nog het best te illustreren met een voorbeeld. Cinesite is een bekroonde digitale entertainmentstudio uit Londen met meer dan 25 jaar ervaring. Ze werken er aan honderden film-, tv- en streamingproducties. Hun creaties vragen veel opslagcapaciteit (complexe visuele effecten of volledige animatiefilms). Door het pay-per-use-model kunnen ze extra opslagcapaciteit inzetten wanneer ze die nodig hebben. Hierdoor kunnen ze in één dag tijd een businessbeslissing uitvoeren die anders weken of maanden in beslag zou nemen, alleen al voor het bestelproces en implementatie van een server. In feite hoeven ze enkel maar op een knop te klikken voor meer opslagcapaciteit. Dit creëert onmiddellijke waarde voor hen, omdat ze weten dat hun bedrijf geen significante downtime zal lijden terwijl ze toch meteen over de beste prestaties beschikken die nodig zijn om de artistieke ideeën tot leven te laten komen op het scherm. 

Met andere woorden: deze on-demand-economie zorgt ervoor dat organisaties nóg meer mogelijkheden hebben om hun cashflow te beheren, de it-eisen bij te houden - en tegelijkertijd ook de opportuniteiten te verbeteren die groei en innovatie voeden.  

Dergelijke on-demand aanpak moet als muziek in de oren klinken van uw cfo, cio en ceo.  

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7154715). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.