Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Congressen zijn zinloos

 

Computable Expert

Remco Nijkamp
IT Architect, Grab the Lead. Expert van Computable voor de topics Management, Infrastructuur en Digital Workplace.

Ik kom nogal eens ergens. Zo was ik laatst bij een leuk, kleinschalig en gespecialiseerd congres. Ik zou in een dag geïnformeerd worden over een aantal proposities van een producent van software. Ik was persoonlijk uitgenodigd en er zou die dag een select gezelschap aanwezig zijn. Ik zou veel nieuws gaan beleven en mijn netwerk flink uit kunnen breiden. En dat viel tegen.

Ik zag precies hetzelfde selecte gezelschap dat ik al drie jaar op dit congres zie. Erg gezellig, maar tot uitbreiding van mijn netwerk zou dit niet leiden. Niets nieuws hier. 

Vervolgens worstelde ik mij door drie technische sessies die werden voorgezeten door een mompelende Engelsman die door pagina's vol Powerpoint-tekst heen slofte. Dat klinkt misschien geweldig, maar het viel toch wat tegen. Er werd niets gezegd wat ik niet al wist en ik kon sneller lezen dan hij sloffen. Niet dat ik nou zo briljant ben, maar ik was al wel een keer door de website van de producent gehuppeld ter voorbereiding op het congres en wist dus eigenlijk alles al.

De lunch was prima moet ik zeggen, dat dan weer wel.

Na de lunch gingen we verder met mompelsessies over zaken die ik al kende omdat ik er in eerdere webinars (special invitation!) al over had gehoord. Gelukkig waren de demo's wel zinvol, want die gaven mij de tijd om dit blogje te schrijven en mijn mail bij te werken.

Kortom: was dit congres een zinvolle tijdsbesteding voor mij? Nee dus, helaas niet. Ik vermoed dat ik alle kennis ook op had kunnen doen door zelf twee uurtjes online te focussen op informatie die daar over de producten te vinden is. Vanuit het perspectief van netwerken bood het congres niets meer naast mijn Twitter/LinkedIn- en Facebook-informatie. 

Het meest zinvolle was misschien wel het inzicht dat de meeste congressen voor mij niet zinvol zijn. En dit komt denk ik niet eens door de kwaliteit van de congressen, maar door de kwaliteit van de online informatie en andere communicatie middelen.

De meeste leveranciers en bedrijven bieden zo veel goede info via (gratis) webinars, online chat sessies en web based demonstraties dat daar simpelweg niet tegenop te congressen valt.

Ik ga de komende congressen maar eens niet volgen. Ik ga die dag twee uur besteden aan het doorspitten van de beschikbare online informatie en daarnaast een uurtje LinkedInnen/Facebooken en Twitteren. Volgens mij blijf ik dan prima op de hoogte en verbonden met iedereen in mijn netwerk. En ik heb dan ook nog tijd genoeg om uitgebreid te lunchen.

Mochten jullie voorlopig niets meer van mij horen, dan had ik het mis en zie ik jullie weer op een aanstaand congres.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4957191). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.