Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Voorkom 'mismatch' en investeer in werknemers

 

Expert

Floriëlle Verweij
Advocaat, Cordemeyer & Slager / Advocaten. Expert van voor het topic .

Capgemini heeft begin dit jaar aangegeven van een deel van de werknemers een loonoffer te vragen van 10 en misschien wel 20 procent. Een besluit dat veel stof heeft doen opwaaien. Waarom wilde Capgemini dit ook alweer? Er zou sprake zijn van een mismatch tussen wat werknemers kunnen en wat werknemers verdienen. En Capgemini was niet de enige ondernemer die dit besluit nam. Interessant. Want hoe komt een dergelijke mismatch tot stand?

Een van de oorzaken voor het ontstaan van een mismatch is onmiskenbaar dat er te weinig aandacht, tijd en geld wordt besteed aan scholing van de werknemer. De werknemer mist hierdoor de benodigde kennis om bij te kunnen blijven. Binnen de it-branche funest. Bij Capgemini leidt dit tot een forse loonsverlaging. De schade voor de werknemer blijft dan beperkt, zou je kunnen zeggen. Want er zijn ook werkgevers die niet stellen dat er sprake is van een 'mismatch', maar van disfunctioneren. Disfunctioneren dat een ontslag zou kunnen rechtvaardigen. Het is echter de vraag of dit standpunt in de toekomst nog wordt ingenomen.

Het kabinet streeft in het kader van het sociaal akkoord namelijk naar een effectieve en moderne arbeidsmarkt. Zoals minister Asscher schrijft in zijn brief van 13 april 2013 aan de Tweede Kamer: 'voorkomen moet worden dat werknemers door gebrek aan scholing en vitaliteit moeten afhaken en vervolgens kansloos zijn op de arbeidsmarkt'. Er moet geïnvesteerd worden in scholing door werkgever en werknemer zodat de werkzekerheid toeneemt. Vooral oudere it-professionals, starters, bankzitters bij grote dienstverleners en zzp'ers hebben het moeilijk in de huidige arbeidsmarkt. Het aantal it’ers zonder baan lag in ons land in april 2013 rond dertienduizend. Daarentegen is de vraag naar bepaalde it-specialisten, waaronder .Net-ontwikkelaars, SAP-consultants, cloud-specialisten en beveiligingsexperts nog altijd hoog, mede ingegeven door het schrale aanbod. Werkgevers kunnen hier handig op inspelen.

Niet vrijblijvend

En deze 'opdracht'  van Asscher is niet vrijblijvend. Het kabinet streeft naar duurzame inzetbaarheid. Het uitgangspunt moet zijn dat werknemers van-werk-naar-werk gaan. De financiering van de werkloosheidswet moet gezamenlijk door werkgevers en werknemers worden opgebracht en premiedifferentiatie zal als prikkel voor werkgevers worden ingevoerd. Hoe meer werklozen je als werkgever aflevert, hoe hoger de premie zal zijn. De adviesaanvraag hierover aan de SER is inmiddels door minister Asscher verstuurd.

De inzet van-werk-naar-werk speelt bovendien een rol bij de toekenning van transitievergoedingen bij ontslag. Bij einde dienstverband heeft de werknemer recht op een transitievergoeding. Een vergoeding die moet worden ingezet voor scholing en outplacement. Inspanningen van de werkgever met betrekking tot employability in individueel dan wel collectief verband mogen echter op het transitiebudget in mindering worden gebracht. Is er sprake van ernstige verwijtbaarheid van de werkgever, dan kan de kantonrechter naast de transitievergoeding een aanvullende vergoeding toekennen. De criteria voor ernstige verwijtbaarheid moeten nog worden uitgewerkt. Maar niet valt uit te sluiten dat onvoldoende inzet van-werk-naar-werk door de werkgever verwijtbaarheid met zich meebrengt.

Als de kabinetsplannen werkelijkheid worden, hebben werkgevers (en werknemers) er dus alle belang bij om een mismatch te voorkomen. Niet alleen voor het behoud van goed functionerende werknemers. Maar ook om een hoge, gedifferentieerde werkloosheidspremie te voorkomen en mogelijk een aanvullende ontslagvergoeding. Gedurende het dienstverband verrichte scholingsinspanningen mogen op het transitiebudget in mindering worden gebracht en gaan dus niet verloren.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met mijn collega Marion Hagenaars

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4795930). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.