Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

War for Talent of War for Personeel?

 

Ik hoor wel eens uitspraken van mensen over de huidige War for Talent: 'Hoezo War for Talent? De werkloosheid blijft maar groeien, dus er is personeel genoeg te vinden.' Ik begrijp de verwarring die hierover bestaat. De ‘oorlog om talent’ die gaande is, moet echter niet gezien worden als een ‘War for Personeel’.

De verwarring die nu bestaat komt doordat er genoeg mensen te vinden zijn, maar dat er te weinig specialisten ofwel hoger opgeleid, vaardig personeel te vinden is.

De vorige keer dat de War for Talent hevig woedde, was dit in een krappe arbeidsmarkt met een totaal ander economisch klimaat. Er was sowieso weinig personeel te vinden, laat staan dat de kip met de gouden eieren te vinden was. Hierdoor ontstond er echter wel minder verwarring rondom het begrip War for Talent.

It-professionals gevraagd!


Helemaal binnen de it is de War for Talent nijpend. De verwachting is dat, als we niet beter inspelen op de digitale economie, er in Europa een tekort van ruim zevenhonderdduizend vacatures in de it ontstaat. Dit is eerder dit jaar vastgesteld door Eurocommissaris Neelie Kroes. De it is het vakgebied waarbinnen de ontwikkelingen het snelst gaan en waar je als professional niet stil kan staan. De branche is enorm aan het vernieuwen met ontwikkelingen op het gebied van cloud computing, mobile, big data en cyber security. Wij merken dan ook dat er veel behoefte is aan specialisten binnen deze vakgebieden.

Neem bijvoorbeeld de ontwikkelingen op mobiel vlak. Wij merken de afgelopen tijd een flinke stijging van de vraag naar online professionals en met de huidige ontwikkelingen in de markt zal dit alleen maar verder stijgen. Van deze mensen wordt, op hun beurt, veel actuele kennis van zaken gevraagd. Wanneer er eenmaal is gekozen voor een online strategie en het ontwikkelen van een app, wil je natuurlijk wel iets innovatiefs en interessants op de markt brengen om de online beleving van je merk zo sterk mogelijk te maken. Het vinden van de juiste online professional met kennis van en ervaring in jouw vakgebied is een enorme uitdaging.

Het kapen van talent

Het is al enige tijd geleden dat de oorlog is verklaard tussen werkgevers wanneer het gaat om het wegkapen van it-talent. Daarom is het zo belangrijk dat er een goede werving & selectie geregeld is voor organisaties en dat werkgevers zich bezighouden met het verbeteren van hun employer brand.

Een vacature voor een app-ontwikkelaar kan zomaar 150 reacties opleveren, maar organisaties zijn op zoek naar die talentvolle app-ontwikkelaar die met de nieuwste technieken een app kan bouwen die niet verdwijnt als een speld in een hooiberg. Het kan zomaar zijn dat deze specialist zich niet bevindt onder de 150 reacties. Om deze persoon toch te vinden is het nodig een sterk werkgeversmerk neer te zetten en hulp te zoeken in het wervingsproces bij iemand met een relevant netwerk of dat netwerk zelf bouwen. Zonder deze munitie is het bijna onmogelijk om de oorlog te winnen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4599978). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.