Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Tools maken het hebben van kennis minder belangrijk

 

De prijs voor ict’ers is gedaald en daarmee ook de prijs van kennis. Maar hoe belangrijk is kennis in de steeds verder ontwikkelende wereld waarin de jongere generaties vergroeien met digitalisering? De vraag is niet meer hoeveel kennis iemand bezit, maar hoe snel iemand de juiste kennis bij de situatie weet te brengen.

Voor diegene die het heeft is kennis belangrijk, praktisch en vooral makkelijk. Echter is het opdoen ervan vaak tijdrovend en kost veel energie, althans volgens de huidige methodieken. Je bent dan veel tijd kwijt aan het studeren om zodoende een basispakket aan kennis als bagage mee te nemen.

De hoeveelheid kennis van iemand zegt niets over de manier waarop het wordt ingezet. Het is namelijk belangrijk om kennis te koppelen aan de situatie waar die nodig is. Met de komst van nieuwe tools, die middels internet informatie dichter bij ons brengen, wordt het bezitten van kennis minder belangrijk, maar de toegang en toepassing ervan des te meer. Ik denk dan ook dat het belangrijk is dat ict’ers rekening houden met het feit dat er een prioriteitsverschuiving plaatsvindt van het bezitten van kennis naar het vinden, koppelen en inzetten van kennis.

Feitelijk kunnen we niet zoveel zeggen over de snelheid waarmee de verschuiving plaatsvindt, enerzijds hebben we de tijd, maar anderzijds hebben we niet een specifiek technologisch ijkpunt waaraan we dit kunnen meten. Er zijn natuurlijk genoeg vergelijkingen te bedenken, maar feit blijft dat de ontwikkelingen de afgelopen decennia in zeer vlot tempo zijn doorontwikkeld met als gevolg een nieuwe behoefte in kennis en kunnen. Een simpel voorbeeld hiervan zijn de Social Media trainingen die bedrijven tegenwoordig aanbieden.

Niet alleen heeft de ontwikkeling invloed op het beschikbaar stellen van kennis, ook wordt er nieuwe kennis aangeboord en informatie verder uitgediept. Voor it-opleidingen zal in de toekomst ook steeds meer aandacht besteedt moeten worden aan de omgang met de huidige informatiestromen. De variatie is enorm en het kanaliseren ervan is niet altijd even gemakkelijk, ook toetsing op kwaliteit is belangrijk. Dit als basisonderdeel van het opleidingspakket.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4424068). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.