Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Google geeft het mobile web een boost’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Google’s bevoordelen van mobile-vriendelijke websites in zijn zoekresultaten. Een broodnodige boost voor het mobile web.

Mobiel internetgebruik verovert de wereld, maar veel websites zitten nog vast in het desktoptijdperk. Google dwingt nu een omslag af door in zijn zoekresultaten pluspunten te geven voor ‘mobile-vriendelijkheid’. Het algoritme van de - met flinke voorsprong - meestgebruikte zoekmachine geeft voorkeur aan websites die zijn aangepast voor gebruik op mobiele apparaten. Deze aanpassing geldt nu voor gebruikers die vanaf hun smartphones zoeken.

Analisten voorspellen dat bepaalde sites - met name in het mkb - flinke dalingen in hun bezoekcijfers zullen zien. Tegelijkertijd komt heel veel zoekverkeer en websitebezoek al geruime tijd vanaf mobiele apparaten. Het aandeel van dat bezoek neemt alleen maar toe. Tot op heden stuiten deze mobiele gebruikers maar al te vaak op sites die moeilijk of nauwelijks zijn te gebruiken op hun mobile devices. Google helpt het mobile web nu een stap verder, zij het met enige dwang. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5258123). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.