Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Mobiel werken dwingt tot integratie vast en mobiel

 

Expert

Gerard Bergsma
Commercieel directeur, Infopact. Expert van voor het topic .

Op het gebied van mobile workforce management ga ik graag in op de randvoorwaarden van een stabiele infrastructuur, namelijk de integratie van vaste en mobiele telefonie. Ik zie bij bedrijven een toenemende behoefte aan continue bereikbaarheid, kostenbeheersing en continuïteit van dienstverlening. Letterlijke bereikbaarheid hangt samen met de kwaliteit van de telefonie.

Telefonie moet altijd werken, de verbinding moet van goede kwaliteit zijn en er moet altijd opgenomen worden. Maar hoe realiseer je dat met het nieuwe werken? Steeds meer bedrijven hebben flexibele werkplekken, satellietkantoren en thuiswerkplekken, waardoor het gebruik van mobiel dataverkeer en telefonie via het gsm-netwerk sterk toeneemt, ook wanneer men wel op zijn werkplek zit. Gesprekken via het gsm-netwerk zijn nog steeds een stuk duurder dan via het vaste netwerk. In tijden waarin de druk op kostenbesparingen steeds hoger wordt, is het een gemiste kans om dit niet aan te pakken.

Pbx of hosted voice

Een geïntegreerde bedrijfsomgeving is de oplossing. Zo kan je als bedrijf mobiele telefoons als thin clients koppelen aan het ip-bedrijfsnetwerk. Alle gesprekken worden gerouterd via de eigen telefooncentrale, zoals een pbx of hosted voice-platform. Bellen gebeurt hierdoor tegen een vastnettarief, dat zo’n 40 procent voordeliger is dan bellen via het gsm-netwerk. Omdat de devices onderdeel zijn van de bedrijfsomgeving is ook de beveiliging een stuk eenvoudiger. En beveiliging is cruciaal, omdat met de smartphones nu ook toegang wordt verkregen tot andere data op het netwerk.

Door de integratie is één managed security-oplossing die alle toestellen beheert voldoende. Het byom-principe (bring your own mobile) wordt hierdoor voor it meer beheersbaar. Het maakt niet uit welk toestel wordt toegevoegd aan het netwerk, de securityinstellingen zijn gelijk. Niet alleen bespaart dit kosten en wordt telefonie beheersbaarder, ook verhoogt vast mobiel integratie de bereikbaarheid van de organisatie. Tijdens afspraken of vakantie wordt de beller automatisch doorgeschakeld naar een collega of de centrale, waardoor de klant het gevoel heeft dat je altijd via één nummer te bereiken bent.

Private gsm-netwerk

Wil je als bedrijf nog een stap verder gaan, dan is het mogelijk om ip-telefonie te koppelen aan een private gsm-netwerk. Hiermee worden geen mobiele verbruikskosten gerekend voor bellen, het ophalen van data en sms. Afkopen van belminuten voor onderling bellen is niet nodig. Door het private gsm-netwerk te koppelen aan het publieke gsm-netwerk kan ook buiten kantoor optimaal gebruik worden gemaakt van de telefoons. Wil je als organisatie dus niet afhankelijk zijn van mobiele providers voor je bereikbaarheid, dan is een private gsm-netwerk de oplossing.

Deze diensten zijn niet nieuw, maar nu maken nog vooral grote organisaties gebruik van vast mobiel integratie. Met de opkomst van bedrijven als Private Mobility is een dergelijke integratie echter ook interessant voor bedrijven vanaf vijftig medewerkers. De grootte van het bedrijf is dus niet langer een excuus om teveel te betalen voor je (on)bereikbaarheid.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4753327). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.