Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

BYOD onmogelijk door logge software

 

Expert

Frank Hartog
Marketing en Sales manager bij New Day at Work, New Day at Work. Expert van voor het topic .

De meeste van jullie zullen het wel hebben gelezen dat volgens een rapport van Gartner in 2017 de helft van de werkgevers bring your own device wil ondersteunen. Je gebruikt persoonlijke apparaten zoals laptop, smartphone en tablet ook voor zakelijke doeleindes. Voor werkgevers zijn er veel voordelen om hierop over te gaan: kosten besparen, tevredenheid van medewerkers omhoog en de voordelen van mobiel werken.

Veel software producten zijn nog lang niet klaar voor deze markt en zullen de byod-trend vertragen. De producten zijn namelijk log, traag en teveel functionaliteit georiënteerd. Producten als Afas, Exact Online en King Software hebben door de jaren heen steeds meer functionaliteiten toegevoegd. Hoe meer des te beter en als we maar een cloudoplossing hebben was het credo. De user experience is daarbij totaal uit het oog verloren.

Door de opkomst van zakelijke tablets en smartphones zijn hele andere principes gaan gelden. Van software producten wordt verwacht dat ze net zo gebruiksvriendelijk werken als een gemiddelde smartphone. Dat betekent geen ingewikkelde menustructuren en functionaliteiten in beeld die je toch niet gebruikt. Enkele weken geleden haalde ook Jan Aleman van Servoy dit aan tijdens een event van Dutch Cloud.

Ondernemers zullen de komende jaren kiezen voor software producten die flexibel zijn en de gebruiker alleen die functionaliteit laat zien die het nodig heeft. Dat betekent ook geen lange trainingen meer om de software te begrijpen en dure consultants om eenvoudige aanpassingen te doen. Om als software product de komende jaren te overleven zal de mindset moeten veranderen. Van functionaliteit georiënteerd naar het less is more en user based principe. Ingewikkelde menustructuren laten verdwijnen en de gebruiker een optimale user experience bieden. Des te sneller software producten deze principes omarmen des te sneller zal byod mainstream worden. 


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4727128). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.