Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Quantum computing ververst Moore’s Law’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de omslag door quantum computing en daardoor de voorzetting van Moore’s Law.

De bekende Wet van Moore, geformuleerd door Intels mede-oprichter Gordon Moore, dreigt volgens experts nu toch tegen grenzen aan te lopen. Opnieuw, maar ditmaal echt. Nieuwe doorbraken op het gebied van quantum computing moeten de houdbaarheid van de wetmatigheid voor chipvooruitgang echter weer een nieuwe impuls geven. Terwijl chipreus Intel nog vele revoluties dankzij Moore’s Law voorziet, stelt ict-gigant IBM dat quantum computing één van de uitvindingen is die een nieuw tijdperk aan brede innovatie inluidt. Kan de Wet van Moore niet langer door met de huidige computertechnologie en is quantum computing noodzaak? Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5272874). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.