Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Oude pc kan juist méér kosten’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het lot van oude pc’s. Ook gebruik als thin-client garandeert geen waardebehoud of duurzaamheid.

Veel hardwarefabrikanten opereren volgens een cyclus waarbij ze hun klanten graag geregeld laten upgraden. De nieuwste systemen bieden technische voordelen die zich ook uiten in snelheid. Aandacht voor duurzaamheid lijkt er maar weinig te zijn. Oudere pc’s kunnen met de juiste software nog prima dienst doen, bijvoorbeeld als thin client. Of een allang afgeschreven computer met zo’n tweede leven waardebehoud en/of duuzaamheid biedt, is echter de vraag.

Afhankelijk van de hardware zelf, naast nog het gebruikte besturingssysteem, de drivers en de noodzakelijke applicatie kan een oudere pc het (blijven) afleggen tegen een nieuwere. Dat betreft niet alleen het pure prestatieniveau en de perceptie van snelheid die de eindgebruiker heeft. De verschillen tussen oud en nieuw kunnen ook zitten in performance-per-Watt, terugschakelmogelijkheden en andere vormen van energiezuinigheid. Stroomverbruik kan immers een flinke kostenpost zijn en op dat gebied zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet. Kortom, nieuw is niet per definitie beter, maar oud is niet altijd waardebehoud. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5259975). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.