Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Windows 10 heeft Raspberry Pi 2 hard nodig’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het belang van de Raspberry Pi 2 voor Windows 10. Want Microsoft heeft deze ‘knutselcomputer’ hard nodig.

De eerste Raspberry Pi heeft de markt voor knutselcomputers én Linux een impuls gegeven. Microsoft springt aan boord en heeft aangekondigd dat zijn aankomende Windows 10 zal draaien op de al uitgebrachte Raspberry Pi 2. Niet slechts een slimme actie van Microsoft, maar ook een noodzakelijke. Het internet of things is - net als mobile en wearables - een serieuze trend en de Windows-maker wil daarin meegaan. Windows 10 heeft de Raspberry Pi 2 hard nodig, harder dan andersom. Wat vind jij?
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5249975). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Zeker een verrassend besluit van Microsoft. Ik bespeur daarin de frisse visie van de nieuwe topman Nadella. Raspberry PI 2 heeft absoluut een Windows OS variant nodig. Anders blijft het Raspberry PI initiatief toch hangen in een exclusief Linux georiënteerd leer & hobby project. Ik zie veel potentie in allerlei leuke en slimme IoT oplossingen die hiermee sneller en makkelijker kunnen integreren met o.a. bestaande grote ITSM oplossingen. Hoop dat Microsoft het serieus oppakt en uitbouwt.

Windows wordt nog altijd geassocieerd met office toepassingen. Daar is Windows goed in, en Linux minder. Als Microsoft hun Windows (ook) wil positioneren in de omgevingen waar Linux (en Android) goed in zijn, dan zal Windows op dit punt onderscheidend moeten zijn of worden. Dat krijgt Microsoft naar mijn mening niet voor elkaar. Microsoft is niet innoverend genoeg. Conclusie: Windows op de Raspberry zal Microsoft niet helpen in de slag om de wearables.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.