Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘4k-doorbraak wacht nog op standaarden’

 

Video

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over videoformaat 4k en de acceptatie daarvan. Het is niet alleen wachten op 4k-content.

Op het eerste oog lijkt 4k-videoresolutie (kort: 4k) een duidelijke, technische kwestie. Zoveel pixels horizontaal, zoveel pixels vertikaal, met een bepaalde verversingsfrequentie. Vier keer 1080p (Full HD). Alleen is de realiteit niet zo duidelijk. 4k omvat namelijk verschillende resoluties en daarmee verschillende beeldformaten. Deels vanuit de filmwereld, deels vanuit de ict-wereld, en deels gestuurd vanuit de online-wereld. Is 4k Ultra HD (Ultra high definition), SUHD (quantum dot), Ultra wide television, WHXGA, DCI 4K CinemaScope? Het antwoord is: ja. De doorbraak van 4k - volgens sommigen het tech-buzzword van vorig jaar - wacht dus niet op schermen, tv-toestellen en content. 4k wacht op een eenduidige, dominante standaard. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5249405). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.