Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Xeon heeft Itanium de das om gedaan’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Intels andere processorlijn: de Itanium. Officieel leeft die 64-bit chip voort, maar de ontwikkeling gaat in gletsjertempo.

Servers met de krachtige Itanium-processor van Intel bestaan nog en krijgen ergens dit jaar een nieuwe, socket-compatibele generatie van die 64-bit cpu. Alleen is officieel niet bekend hoe en wat die Kittson-generatie gaat brengen. HP is de enige overgebleven grote Itanium-serverleverancier, maar is druk doende zijn topservers te voorzien van Intels Xeon-processors. Een kwestie van tijd voordat de Itanium overkomt wat toenmalige cpu-concurrenten als Alpha, PA-Risc en Ultrasparc is overkomen? Marginalisering en mogelijk migratie? De Xeon heeft de Itanium de das om gedaan. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5249394). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.