Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Zuinigheid is het nieuwe zwart’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de omslag in de technologierace van snelheid naar zuinigheid. Intels Core-M-processors presteren minder goed maar gaan veel langer mee op een volle accu. Performance delft het onderspit.

Intel is jarenlang verwikkeld geweest in een snelheidsrace met AMD. De GHz’en gingen voor alles; zo was de Pentium 4 een energievretend monster, mede dankzij de lange pipeline voor instructies. Sindsdien is er veel meer aandacht bij de processormakers voor efficiëntie, waarbij de metric performance-per-Watt de boventoon is gaan voeren. Toch was er nog altijd veel aandacht voor prestatieverbeteringen. Die tijd lijkt nu voorbij.

Ingegeven door mobile computing en pressie van het ARM-processorplatform is zuinigheid nu het nieuwe, allesoverheersende doel. Zie maar Intels Core M-processors die nu in meer en meer laptops opduiken: qua prestatieniveau een stap terug, zelfs ten opzichte van instapchips in de Core i3-lijn. Maar dat offer is het waard, om langer mobiel te kunnen werken en zelfs zonder koelfans. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5242164). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.