Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Samsung moet hardware-innovatie loslaten’

 

Samsung Business Centers

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de toekomst van Samsung. Als die struikelende Android-reus komende week op MWC met de Galaxy S6 en hardware-innovatie pronkt, zal het blijven sukkelen.

Samsung wordt bedreigd door Chinese smartphone- en tabletgiganten zoals Huawei en Xiaomi. Wil het Zuid-Koreaanse Samsung de concurrentie weerstaan - en zich onderscheiden van Apple - dan moet het meer bieden dan ‘simpelweg’ alleen toestellen. Onderzoeksbureau Forrester stelt dat de Android-reus meer aanlokkelijke content, software en services moet bieden aan consumenten.

Zoals Apple al jaren biedt met zijn muziek- en appstores, naast bijvoorbeeld cloudback-up en -synchronisatie. Google heeft dit ook ingebouwd in Android, maar daarmee bevinden de diverse toestelmakers zich op gelijk speelveld. Als Samsung komende week op Mobile World Congress vooral innovatie etaleert rondom zijn hardware - zoals de verwachte Galaxy S6-smartphone - dan zal het dit jaar blijven lijden, voorspelt Forrester-analist Thomas Husson. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5235739). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.