Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

10 redenen om voor flash storage te kiezen

 

Het tijdperk van flash storage is inmiddels definitief aangebroken. Flash storage is klaar voor gebruik op grote schaal door bedrijven van elke grootte, zowel op enterprise als op mkb-niveau. Dankzij nieuwe technologieën kunnen bedrijven de voordelen van flash-schijven voor storage benutten. Hieronder geef ik enkele redenen waarom bedrijven niet meer om deze technologie heen kunnen.

1. In staat gebruik te maken van data explosie
Bedrijven worstelen nog steeds met krappe it-budgetten, terwijl ze grote hoeveelheden data proberen te beheren. IDC heeft voorspeld dat de hoeveelheid data zal toenemen met meer dan 50 procent per jaar de komende jaren. Hierdoor neemt de vraag naar storagesystemen alleen maar toe. Bovendien eisen bedrijven tegenwoordig meer prestaties, veerkracht en efficiency, wat voortkomt uit nieuwe technologieën zoals cloud-oplossingen, virtualisatie en big data. Snelheid is steeds belangrijker voor bedrijven; om concurrerend te blijven is een grotere mate van efficiency en verbeterde response nodig. All-flash opslag biedt betere prestaties dan traditionele harde schijven – het is een no brainer voor organisaties die vooruit willen komen.

2. Flash storage is een business enabler
Het belangrijkste voordeel van all-flash storage arrays zijn de prestaties. Bedrijven krijgen dankzij flash storage sneller toegang tot data om bijvoorbeeld meer transacties te verwerken en applicaties en diensten te versnellen, wat leidt tot betere prestaties en een concurrentievoordeel als bedrijf. All-flash storage helpt bijvoorbeeld:

  • Ziekenhuizen met het verbeteren van de gezondheidszorg diensten, waardoor artsen zich kunnen richten op de zorg van de patiënt;
  • Fabrikanten productiever te zijn waardoor geavanceerde yield analytics en real-time leverancier integratie mogelijk is;
  • Met het aansturen om traditioneel onderwijs te veranderen; het aanbieden van meer intense en responsieve online leerervaringen aan studenten;
  • E-commerce bedrijven om conversie tarieven te verbeteren en om niet afgeronde koopprocessen te verminderen;
  • Financiële dienstverleners in te schakelen om complexe analytische modellen te maken in enkele minuten in plaats van dagen of uren;
  • Voor online infrastructuur dienstverleners bij het verminderen van de kosten van de dienstverlening terwijl het nieuwe, gedifferentieerde diensten sneller op de markt brengt.

3. De technologie is sterk ontwikkeld in de laatste vijf jaar
De verandering van disk naar flash zet de storage markt op z’n kop door de snelle adoptie van flash. Flash-technologie heeft zich de afgelopen vijf jaar enorm ontwikkeld waardoor flash storage veel betaalbaarder is geworden en geschikt voor bedrijven van iedere omvang. In het komende decennium zal flashgeheugen harde schijven overheersen op het gebied van latency van prestatie intensieve applicaties. Voor consumenten is de overgang naar all-flash storage al goed op weg door de snelle toename van smartphones en tablets; we zullen in toenemende mate dezelfde overgang zien bij ondernemingen.                

4. Beter betaalbaar
De meest voorkomende misvatting is dat all-flash onbetaalbaar is. All-flash kan duurder zijn dan disk wat betreft ruwe capaciteit, maar door middel van deduplicatie, compressie en andere data-reductie technieken kunnen flashopslag-oplossingen worden aangeboden tegen betaalbare prijzen. De kosten per opgeslagen gigabyte vallen hierdoor aanmerkelijk lager uit ten opzichte van schijfopslag.

5. Disk niet langer geschikt voor het doel
Bij het opzetten van een real-time onderneming moet niet alleen gekeken worden naar de softwarematige aspecten, maar ook naar de gehele it-infrastructuur wat performance betreft, omdat er geen bottlenecks mogen zijn. Disk is te traag om de it-infrastructuur en de productiviteit te verhogen. Met all-flash is dit wel mogelijk, gekoppeld aan het feit dat flash opslag arrays nu beschikbaar zijn tegen een lagere kostprijs (volgens het Forrester TEI rapport over Pure Storage).  

6. Geschikt voor bedrijven van alle groottes
Het gebruik van consumenten-grade MLC-flash in combinatie met geavanceerde software om enterprise workloads te verwerken, kan ervoor zorgen dat flash beschikbaar is tegen een betaalbare prijs. In het verleden konden alleen grote bedrijven zich flash veroorloven. Dankzij consumenten-grade MLC-flash kunnen zowel grote bedrijven als mkb’ers profiteren van flash storage. Deze betaalbaarheid gecombineerd met de operationele eenvoud van flash-producten betekent dat training en operationele kosten voor bedrijven van elke omvang tot de kleinste in de industrie behoren.

7. Hoge prestaties, lage latency
Alle it-omgevingen en applicaties zullen profiteren van een all-flash storage array, toch zullen bedrijven de meeste vooruitgang zien bij diegenen die hoge prestaties en lage latency nodig hebben. Gevirtualiseerde servers en virtuele desktop-omgevingen bijvoorbeeld, vereisen hoge prestaties met zeer gerandomiseerde workloads waar een all-flash-omgeving perfect voor is.

8.  Garantie voor de toekomst
De storage arrays vandaag de dag zijn een investering voor vijf jaar, inclusief inbedrijfstelling, gebruik en migratie bij het einde van de levensduur. De wet van Moore zorgt ervoor dat er een exponentiële toename in workloads is, zodat de storage van vandaag de workloads op servers en applicaties in 2020 kan houden. Bestaande disk-gebaseerde technologie zal niet in staat zijn om aan de toekomstige eisen voor capaciteit, energieverbruik of de prestaties te voldoen, flash is de enige bestaande technologie waarmee dit mogelijk is.

9. Langdurige tijds- en kostenbesparing
De lange termijn besparingen, geassocieerd met all-flash arrays, moeten niet worden genegeerd. Bedrijven zijn in staat om hun kosten te verminderen door het verlagen van elektriciteitsverbruik. Daarnaast optimaliseren ze ook voeding en koeling in het datacenter, terwijl er minder ruimte nodig is voor de eigenlijke opslag array. Door het gebruik van een eenvoudig gebruikersinterface, wordt onderhoud en beheer van deze systemen aanzienlijk geminimaliseerd, waardoor men meer tijd over heeft voor strategische projecten. De capaciteit kan ook gemakkelijk worden uitgebreid en routine upgrades kunnen worden uitgevoerd zonder onderbreking, zonder dat dit de prestaties negatief beïnvloedt.

10. Flash storage is bijna klaar voor mainstream gebruik bij ondernemingen
Buiten het datacenter om, is flash gebaseerde storage de opslag die smartphones en web applicaties, zoals Google search en Facebook, zo snel maakt. Veel laptops gebruiken flash storage, in de vorm van ssd’s. Onze telefoons en mp3-spelers gebruiken flash. Onze zoekmachines en sociale netwerken leveren resultaat en analyseren problemen in een super snel tempo - allemaal dankzij flash. 2015 is het jaar dat all-flash storage mainstream adoptie bij ondernemingen bereikt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5228370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.