Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Agile Projecten in een slakkengang

 

Channelweb Expert

Mark Slooff
Regional Sales Director, OutSystems voor Agile Webapplications. Expert van Channelweb voor de topics Business Analytics, Cloud Computing en Infrastructuur.

Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van een Agile-aanpak bij daarvoor geschikte projecten. Dit geeft heel veel voordelen omdat de business user tijdens het gehele verandertraject aangehaakt wordt, sterker nog, een cruciale rol speelt. Met als gevolg, een goede user adoptie en meer samenwerking tussen business en it.

Keerzijde is wel dat zo’n business user wel een dubbele wissel trekt op z’n werkweken, hij is immers bezig met de dagelijkse operatie en actief betrokken met het project. Dan kan zo’n traject maar beter met high speed plaatsvinden.

In het 2012 Agile Survey van Xebia staat dat 38 procent van de deelnemers aan dit onderzoek, ontwikkelteams in organisaties heeft die op een Agile-wijze werkt. Deze trends zullen zich naar verwachting doorzetten omdat het steeds meer gewoongoed wordt en de eerste angst voor agile, 'Ik geef je een zak met geld en ik heb geen flauw idee wat ik straks ga krijgen', is wegens de positieve resultaten grotendeels verleden tijd. Verderop in het onderzoek staat ook wat de effecten zijn van deze manier van werken. Maar liefst 57 procent geeft aan een snellere time-to-market waar te nemen en 51 procent geeft aan een hoge productiviteit te ervaren.

Allemaal goed nieuws, positieve resultaten en innovatie vieren hoogtij. Het duurde een kleine twintig jaar maar nu begint het vroegere ‘prototyping’ echt een prominente plaats te krijgen in ontwikkeltrajecten. Wat opvalt is dat deze voordelen veelal van toepassing zijn op de organisatorische kant van het project en helaas nog geen voordelen kan boeken op de technische realisatiekant van het traject.

Op z’n Hollands; we krassen nog steeds met code, iets wat we dertig jaar geleden ook deden. Dat is precies waar nog veel winst valt te behalen. Zodra we andere tools gaan gebruiken om de software te ontwikkelen, zal er veel meer geproduceerd gaan worden in een veel kortere tijd. De sprint demo’s zullen veel interessanter worden en de doorlooptijd van de projecten significant korter. Zeer waarschijnlijk zal de business user een betere bijdragen aan het project kunnen leveren, immmers de totale doorlooptijd is vele malen korter en is in combinatie met z’n dagelijkse werk beter te behappen. Deze business user zal zich dus beter kunnen comitten aan dergelijke intensieve projecten.

Kortom innovatie binnen ontwikkeltrajecten is met de Agile-aanpak goed op dreef maar er kan nog veel meer winst uit dergelijke projecten worden gehaald. Een van de weinige bastions die nog wacht is het productiever maken van het softwareontwikkelproces. We hebben geen Development Strategy Survey nodig om nu al te kunnen bepalen dat met gebruik van modernere tools en de Agile-aanpak, echt snelle time-to-market gaan krijgen en een geweldige productiveit mogen ervaren.

Het is december 2013. Laten we het laatste bastion bestormen en gaan voor het creëren van optimale innovatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4945802). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.