Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Gevaren van silostorage kun je ondervangen met SSD

 

It-organisaties zijn gebruik gaan maken van virtualisatie ter verbetering van de serverbenutting. Deze overstap brengt ook veranderingen teweeg in storagearchitecturen. Flashgeheugentechnologie heeft bijvoorbeeld een forse impact op storagearchitecturen dankzij de significante snelheidswinst en het lage stroomverbruik. De snelheidswinst is niet onopgemerkt gebleven bij grote ondernemingen. Veel storageleveranciers doen hun uiterste best om klanten de ideale flashoplossing te bieden met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Organisaties kijken tegenwoordig verder dan de traditionele silogebaseerde aanpak, waarbij storage wordt toegewezen aan een specifieke applicatie of een kleine set applicaties, en richten zich op gedeelde-storagearchitecturen. In een gedeelde-storagesysteem kunnen talrijke applicaties data in hetzelfde systeem opslaan en die data sneller en efficiënter ophalen. Via een gedeelde storagearchitectuur kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen vereenvoudigen, de efficiency bevorderen, onbegrensd groeien, flexibeler zijn en hun diensten met maximale beschikbaarheid aanbieden.

All-flasharrays

Flash kan op tal van manieren worden geïmplementeerd in storagesystemen. De snelheidswinst van flash kan afhangen van waar deze in de storagearchitectuur wordt gebruikt. Er is bijvoorbeeld de laatste tijd veel aandacht geschonken aan all-flasharrays waarbij een all-flashstorageapparaat aan een specifieke applicatie wordt toegewezen. All-flasharrays zijn een goede storageoplossing voor applicaties met een kleine tot middelgrote hoeveelheid data, die extreem snel en met consistent weinig latentie toegankelijk moeten zijn. Niet alle applicatieworkloads voldoen echter aan deze criteria.

Het implementeren van een kostbare all-flasharray is niet zinvol voor alle applicaties. Als vast aangewezen all-flashstorage te ruim wordt ingezet, zijn ondernemingen terug bij het hierboven beschreven inefficiënte storagemodel.

Hybride oplossing

Bij de meeste organisaties biedt een gedeelde-storagearchitectuur waarin een combinatie van flash en traditionele hdd's wordt gebruikt de juiste snelheid voor het merendeel van de applicaties. Hybride omgevingen met flash en hdd's bieden een aantal extra voordelen dan alleen meer snelheid.

Ze zorgen voor meer efficiency en lagere operationele kosten. In een gedeelde-storagemodel kunnen data dynamisch worden gealloceerd aan de snelste storagemedia. Deze voordelen, plus nog andere voordelen, worden door Peter Wilbrink, NetApp Country Manager Nederland, besproken in een volgend artikel waarin informatie over flashstorageoplossingen wordt behandeld die bedrijven moeten weten voordat ze flash implementeren. 

Tim Russell, vice president en general manager NetApp

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4731983). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.