Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Continuïteit zonder heisa

 

Channelweb Expert

Danielle Evers
Directeur, ICTWaarborg. Expert van Channelweb voor het topic ICT-branche.

Onlangs lag onze website er elk uur vijf minuten uit. Ontzettend vervelend natuurlijk, want het werk komt volledig stil te liggen. Momenten waarop je je realiseert wat een ramp het is om niet online te kunnen zijn. En hoe ernstig het zou zijn wanneer dit oponthoud een dag, of zelfs een week of langer duurt. Dat kan gewoon niet.

Omdat bedrijven zich bewust zijn van deze dreiging, stellen ze zich steeds kritischer op richting hun ict-dienstverlener. Want wat gaat deze dienstverlener doen om een uitval te voorkomen? En trekt de curator de stekker eruit wanneer hun ict-dienstverlener failliet gaat en betekent dat dus ook dat hun dienstverlening daarmee plat gaat? De werkelijkheid is dat je in dat geval niets met zekerheid kan zeggen: je weet niet wat de curator wel of niet zou doen, en dat maakt de hele situatie zo onzeker.

Gelukkig is hier een oplossing voor. Ict-dienstverleners kunnen namelijk een stichting oprichten. Die stichting komt naast hen te staan en wanneer de ict-dienstverlener wegvalt, fungeert deze stichting als vangnet. Daarin staat een potje geld om alle dienstverlening voor een bepaalde tijd voor de klant voort te zetten.

Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar deze oplossing is vaak niet voor het mkb weggelegd. De hoge kosten en de tijdrovende handelingen die daarbij komen kijken, zijn daar vaak de oorzaak van. Bedenk maar eens wat hier allemaal bij komt kijken. Er moet een stichting worden opgericht, dat betekent op naar de notaris, de Kamer van Koophandel, het neerzetten van een bestuur en ga zo maar door. Veel gedoe dus. Daarna heb je wel een stichting, maar nog geen waarborg voor de continuïteit. Om dat te realiseren, moet het hele bedrijf worden doorgelopen en moeten op basis daarvan de benodigde juridische documenten worden gemaakt. Ook daar zitten een hoop kosten en veel werk aan verbonden. En dan dat potje geld natuurlijk…

Om die reden was het tijd om een goede en betaalbare oplossing voor het mkb neer te zetten. Een standaardoplossing waarvan iedereen tegen een laag tarief profiteert: de Continuïteitsregeling. We hopen hiermee de ict-branche te helpen eenvoudig nog meer continuïteit te kunnen bieden aan hun klanten, en dan vooral zonder al te veel gedoe.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5982888). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.