Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Technologie is irrelevant voor security’

 

Cybercrime

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de onmacht van technologie als het aankomt op security. Menselijk gedrag is en blijft de zwakke schakel, waar technologie geen sluitend antwoord op heeft.

Problemen, helpdeskcalls, it-ergernissen, productiviteitsdips en zelfs securityschendingen zijn vaak terug te voeren op gebruikersfouten. Soms maken gebruikers fouten uit onkunde of onwetendheid, soms uit gemakzucht of zelfs onverschilligheid. Ongeacht de oorzaak, menselijk gedrag speelt een grote rol op it-beveiligingsgebied, blijkt uit onderzoek en quizzen van onder meer Cisco en ook Intels beveiligingstak McAfee. Daar valt met technologie niet tegen op te boksen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5235138). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.