Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Flexibeler met technologie

 

Channelweb Expert

Yves Rummens
Business Manager Benelux, Low-Mid & Office Solutions, Xerox. Expert van Channelweb voor de topics Mobility, Security en ICT-branche.

Als je tien jaar geleden je werkplek had moeten omschrijven, dan zag dat plaatje er een heel wat anders uit dan nu. Werknemers zijn niet langer aan hun desktopcomputer in een hoofdkantoor gebonden. Hoewel technologie ons heeft geholpen werk eenvoudiger te maken, heeft het ook voor verschillende nieuwe uitdagingen gezorgd.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat technologie en processen zich aan óns aanpassen in plaats van andersom? Iedereen vertrouwt immers op technologie om een slimmere, flexibelere werkplek te creëren, maar stellen we niet teveel vertrouwen in de technologie, kunnen we ook zelf niet meer doen?

Het creëren van een flexibele werkplek is vooral essentieel voor het mkb. Kleinere bedrijven kunnen het zich immers niet veroorloven hun aandacht op iets anders te richten dan op hun core business. Hier volgen vijf tips voor het mbk om zich flexibeler op te stellen ten opzichte van technologie:

  • Ga mee met de trends – bedrijfseigenaren en it-afdelingen moeten bereid zijn de trend van werkplekmobiliteit nu echt te omarmen. Zorg ervoor dat je (smart) technologie inzet die bij de hedendaagse ‘bring your own device’-omgeving past en stel werknemers in staat overal op elk apparaat te werken.
  • Think green – Kermit de Kikker zei het al: it’s not easy being green. Toch kan groener werken wel een hoop flexibiliteit opleveren. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van één energie-efficiënt apparaat dat kan printen, kopiëren, scannen, faxen en e-mailen, reduceer je niet alleen het energieverbruik en de kosten daarvan, maar zorg je er ook voor dat het beheer ervan makkelijker wordt, de voorraden voor toner kleiner worden en werkplekken flexibeler kunnen worden ingericht.
  • Doe het veilig – houd bij alle technologie-keuzes die je maakt altijd eerst rekening met de beveiligingsopties. Zonder goede beveiliging lever je al snel in op je belangrijkste investering: je bedrijf.
  • Doe waar je goed in bent – zoals gezegd heeft vooral het mkb baat bij flexibiliteit. Het is dan ook het mkb dat direct kan profiteren van de mogelijkheden van de cloud. Wat kan er tegenwoordig niet in de cloud? Van erp tot crm tot documentmanagement, innovaties in de cloud maken het erg eenvoudig om de randvoorwaarden om je bedrijf draaiende te houden uit te besteden, zonder concessies te doen over de controle ervan.
  • Bespaar – als je dan toch aan het uitbesteden ben, daag je leveranciers dan ook uit om de verborgen kosten in hun producten en diensten te onthullen en te reduceren. Stel gerust kritische vragen als: hoe ga je me helpen kosten te besparen op de lange termijn? En hoe ga je me helpen tijdens groei?

Hoe kan het mkb in jouw ogen flexibeler zijn én succes boeken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5030209). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.