Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Overstappen is geen stap te ver meer

 

Computable Expert

Jan van Dellen
Country manager Infor Benelux, Infor. Expert van Computable voor de topics ERP, Cloud Computing en Smart Logistics.

Veel bedrijven lopen kansen mis omdat ze met verouderde software blijven werken. Onder druk van bezuinigingen kan het verleidelijk zijn om het budget voor ict in te krimpen en de nadruk te leggen op bijvoorbeeld een stabiele ict-omgeving. Terwijl verouderde software je bedrijf net zo goed op de kosten jaagt. Al is het maar omdat je de meerwaarde van innovatievere toepassingen misloopt.

Wie met oude software werkt, doet er goed aan een vernieuwingsslag te maken. Soms lijkt het logisch om dit moment uit te stellen. Een bekend argument: als een oplossing tot nu toe naar behoren heeft gefunctioneerd, waarom zou er dan vernieuwing moeten plaatsvinden? Of bedrijven vrezen voor een complex migratietraject dat meer wegheeft van een open hartoperatie, met alle bijhorende complicaties. Het probleem met oude softwareoplossingen is echter dat ze doorgaans geïntroduceerd zijn in een periode dat het bedrijf nog heel anders opereerde.

Naarmate de jaren vorderen raakt de software steeds meer uit de pas, waardoor het niet langer de benodigde functionaliteit, flexibiliteit, inzichten en gebruiksvriendelijkheid biedt. En uiteindelijk voldoet de software niet langer aan de nieuwe best practises.

Nieuwe software vaak ontbrekende schakel

Door als bedrijf op gezette tijden je software te vernieuwen, zorg je dat je bedrijfsvoering up-to-date en effectief blijft. Zo blijf je in staat om groei en innovatie te stimuleren. Bedrijven die hun software vernieuwen doen dat meestal omdat ze nieuwe functionaliteiten nodig hebben. Dat kan met de bedrijfsvoering te maken hebben of met regelgeving waaraan voldaan moet worden. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsbehoeften als e-commerce, business intelligence of het wereldwijd samenwerken met een ecosysteem.

Doordat softwareoplossingen evolueren, zijn de nieuwste versies vaak uitgerust met een uitgebreid pakket standaardmogelijkheden, wat de behoefte aan maatwerk elimineert. Een ander voordeel is dat de gebruikerservaring door nieuwe software doorgaans sterk wordt verbeterd. Zo kan er vaak intuïtiever en flexibeler worden gewerkt dan in de oude omgeving. Ook sluit nieuwe software beter aan op ontwikkelingen in de markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6199308). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.