Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Optimaal plannen is ook proactief plannen

 

Computable Expert

Jacques Moolhuijsen
Business Consultant, IFS. Expert van Computable voor het topic ERP.

Het optimaal plannen van de buitendienst is tegenwoordig goed mogelijk met de juiste middelen. Maar in hoeverre is het mogelijk om buiten operationele factoren zoals routeplanning, bezettingsgraad en reiskostenvermindering ook rekening te houden met zaken die (kunnen) gebeuren, zoals wisseling van personeel en competenties, nieuwe diensten of klanten? Ofwel, hoe kun je toekomstige veranderingen afzetten tegen de planning en proactief reageren?

Er zijn nog steeds bedrijven die beslissingen nemen op basis van hun ‘onderbuikgevoel’ of ‘op goed geluk’. Daarvan werken ze nog altijd ‘op goed geluk’, denkende dat ze daarmee geen risico lopen. Het mag duidelijk zijn dat geen enkel bedrijf in de huidige markt onnodige risico’s wil nemen. Maar wellicht is het wel noodzakelijk om veranderingen door te voeren om de concurrenten een stapje voor te blijven. Laten we de proef op de som nemen. Probeer de volgende reeks vragen maar eens te beantwoorden voor jouw organisatie:

- Wat zijn de consequenties van regioplanning?
- Wat zijn de gevolgen van de vergrijzing?
- Moet je jouw monteurs breder opleiden?
- Wat is de impact van een nieuwe grote opdracht?
- Wat betekent het vergroten van jouw markt?
- Wat zijn de gevolgen van een nieuw onderhoudsconcept?
- Welke consequentie heeft het bieden van een hoger servicelevel?

De meeste vragen kun je waarschijnlijk niet direct beantwoorden. Gewoonweg omdat de gevolgen niet gemakkelijk te voorspellen zijn. Het goede nieuws is dat er verschillende planningstools zijn die dat wel kunnen doen.

Minimaal risico, maximaal voordeel

Geavanceerde planningstools analyseren de verwachte business performance indicators (KPI's). Ook voorspellen deze tools het effect van de inzet van meerdere variabelen. Zo kan op basis van de hoeveelheid te verdelen werk en de beschikbaarheid van personeel, nauwkeurig worden ingeschat wat haalbaar is. Door andere variabelen te kiezen, kan ook het aantal en soort personeel worden bepaald. Op deze manier kun je de operationele en strategische planning samenbrengen en elke mogelijke situatie voorspelbaar maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4996582). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.