Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Mobiele apps stimuleren innovatie in productie

 

Expert

Chris Thomassen
Sr. Business Consultant, IFS. Expert van voor het topic .

De inzet van mobiele oplossingen is een hot topic in de erp-markt. Het accent in de discussie verschuift op dit moment van theoretische bespiegelingen naar optimalisatie en praktisch gebruik.

Bij mobiliteit komen in feite sociale netwerken, cloud en informatie samen. Hierdoor ontstaan nieuw businessscenario’s. De vraag is hoe het komt dat deze technologie nog weinig aandacht krijgt in de productiesector. Hoe kan het dat productiebedrijven de voordelen nog niet onderkennen? Daar zijn volgens mij twee hoofdredenen voor te noemen.

1.      Een gebrek aan overtuigende casestudy’s.
Er bestaat verwarring over wat enterprise mobility precies is en wat het betekent voor de productiviteit. Neem nu onze klant Miller St Nazianz. Dit bedrijf gebruikt mobiele apps. Er zijn inmiddels meer klanten die hiervan profiteren. Het gebruik varieert van ondersteuning bij picking en packing in magazijnen tot en met het bestellen van onderdelen door een onderhoudsmonteur. We hebben deze referenties hard nodig om de voordelen van mobiliteit duidelijk te maken. Denk aan een productieleider die automatisch een melding van een storing krijgt op zijn smartphone of tablet en meteen actie kan ondernemen.


2.      De gemiddelde productieomgeving kan de actuele communicatie- en technologietrends niet bijbenen.
Terugkijkend op achttien jaar ervaring in productieomgevingen, valt mij op dat mobiliteit nooit op de agenda heeft gestaan in de branche. Het bestond gewoon niet. Alles gebeurde op het kantoor van de chef, uitsluitend op papier of ingevoerd in een domme terminal. Het is duidelijk dat de manier van communiceren is veranderd. Het tempo van die verandering neemt nog steeds toe. Mede dankzij social media is het gebruik van smartphones en tablets sterk gestegen. We zien deze apparatuur nu ook terug op de werkvloer, waar ze zorgt voor zichtbare productiviteitsverbeteringen. Het is opmerkelijk dat de productiesector - waarvan we weten dat die zich steeds opnieuw uitvindt - hier achterloopt. Procesverbetering en supply chain-optimalisatie zijn uitgebreid bestudeerd door de scherpste geesten in de branche, maar dat heeft niet zijn weerslag gehad op het gebied van technologie en communicatie. Maar wie mobiliteit goed inzet, kan de productiviteit flink stimuleren. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4877360). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.