Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

4 redenen waarom bedrijven overstappen op UC

 

Sinds het eerste moment waarop unified communications(uc)-producten op de markt werden gebracht is er een hoop veranderd. Waar in het begin vooral de grote bedrijven overstapten op unified communications, zoals Skype for Business, Cisco Jabber en andere oplossingen is er nu een bredere beweging gaande en stappen ook kleinere bedrijven over. Dit komt door een aantal zaken.

1. Toenemende behoefte aan mobiliteit. We willen overal en te allen tijde toegang hebben tot informatie. En dat is mogelijk dankzij mobiele apps, mobiele apparaten en cloud computing. Kenniswerkers kunnen hierdoor onderweg, thuis, op een luchthaven, in een hotellobby of bij een klant op locatie werken. Apps helpen op hun beurt verkopers en marketeers om makkelijker samen te werken, vragen van klanten ter plekke op te zoeken en beantwoorden en deals te sluiten.

Daarnaast willen kleine bedrijven de boot niet missen. Uit onderzoek door CDW LLC blijkt dat 67 procent denkt dat ze zonder mobiele apparaten terrein verliezen aan de concurrent. 

2. UCaaS zit in de lift. Uc-oplossingen zijn nu ook via de cloud beschikbaar, wat het gemak voor bedrijven vergroot. Niet voor niets neemt het aantal on-premise implementaties van uc af. Klanten kiezen voor unified communications as a service (UCaaS). Transparency Market Reseach schrijft de toename van UCaaS toe aan de vraag naar mobiliteit, de groeiende penetratie van mobiele apparaten en de voordelen die door UCaaS-oplossingen worden geboden. Ze voorzien de komende jaren een sterke groei en verwachten dat de marktomvang in 2022 maar liefst rond de 37,85 miljard dollar ligt.

3. Probleemloos communiceren. Werknemers willen probleemloos met elkaar kunnen communiceren, ongeacht waar ze zijn. En ze willen daarbij de tools gebruiken die hun voorkeur hebben. Tegelijkertijd is er een groeiende behoefte aan naadloze integratie voor communicatie met klanten, partners, leveranciers en anderen buiten de organisatie. De convergentie van spraak, video en datacommunicatie rond een gedeelde, ip-gebaseerde infrastructuur maakt een dergelijke naadloze communicatie mogelijk.

Waar medewerkers ook zijn, mede dankzij de beschikbaarheidsstatus wordt het bellen, het versturen van een tekstbericht of mail, het voeren van een chatsessie of starten van een video conference om met elkaar te communiceren en samenwerken, vele malen makkelijker. Uc verbetert communicatie met klanten en anderen dankzij de mogelijkheden voor conferencing en door het aanbieden van features, zoals de bereikbaarheid op verschillende apparaten onder één nummer. Hierdoor kunnen gesprekken naar een ip-telefoon doorgezet worden naar andere telefoons. Dit kan een telefoon thuis, op kantoor of een mobiele telefoon zijn en kan tegelijkertijd of na elkaar plaatsvinden totdat wordt opgenomen of totdat de beller een bericht achterlaat. 

4. Millennials. Dan Schwabel schrijft in zijn blog 'Why You Can’t Ignore Millenials' dat 75 procent van de beroepsbevolking in 2025 bestaat uit millennials (geboren tussen 1981 en 2000). Maar belangrijker nog, millennials stimuleren nieuwe communicatiebehoeften, aangezien ze zelf willen kiezen hoe en wanneer ze werken. Digital natives zijn immers niet anders gewend. Uc en mobiele apparaten komen tegemoet aan die behoeften.

Als het aankomt op het realiseren van de return on investment (roi) op een uc-investering, zullen bedrijven moeten investeren in goede trainingen en de gebruikers om de adoptiegraad zo hoog mogelijk te houden en de meerwaarde zo groot mogelijk te maken. En als dat eenmaal gebeurd is, is de weg naar slimmer werken en eenvoudiger werken geplaveid. Wij zien de uc-toekomst rooskleurig tegemoet. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5730503). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Als ik de zinnetjes 'Why You Can’t Ignore Millenials' en "ze willen daarbij de tools gebruiken die hun voorkeur hebben" combineer, denk ik aan voorzieningen zoals Whatsapp en FaceTime. Bekend, breed verbreid en gemakkelijk te gebruiken. Okee, niet voor alles en iedereen, maar of de uc-toekomst er zo rooskleurig uitziet als door de leveraniers wordt gewenst betwijfel ik.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.