Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Cloud computing en de school

 

Computable Expert

Victor de Pan
Consultant/adviseur. Expert van Computable voor de topics CRM, Beheer en Digital Workplace.

In hoeverre is cloud computing van toepassing op de school. Vaak wordt deze instantie gekweld door het tekort aan budget of kennis van de cloud. Hoe maak je de bewustwording mogelijk dat ook een scholengemeenschap serieus gaat nadenken over hun 'elo' in de cloud?


Vaak zijn het bestuursleden die geen of weinig affiniteit hebben met een cloudoplossing, echter zij zijn wel de beslissende factor. Om toch die bewustwording voor elkaar te krijgen is zaak om eerst de docenten en anderen die werken met lesmateriaal over te halen om de voordelen te laten zien van een omgeving die niet meer lokaal staat.

Dit is en zal altijd een moeilijke klus blijven, maar als er een begin is dan gaat het balletje vanzelf rollen. Wat denken jullie hiervan, zijn er meerdere die tegen dit probleem aanlopen? Ik merk in ieder geval wel dat ook de cloud niet vanzelfsprekend is...

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4619882). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.