Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Innovatie, IT en de IT Professional

 

Efficiënter werken, innoveren en opereren. Oplossingen zoals cloud computing, virtualisatie en converged infrastructuur worden steeds meer en meer toegepast in belangrijke bedrijfssystemen. Door de immense groei van vaak ongestructureerde data is data,- en storage management en ook analyse van deze grote hoeveelheden data van groot belang in elke it-infrastructuur.

Efficiënte opslag, snelle toegang en kosten effectieve storage oplossingen vormen een belangrijke bouwsteen voor elke dynamische infrastructuur. Het gebruik van ‘advanced ict-infrastructuur management-oplossingen’ zorgt ervoor dat een statische ict-infrastructuur door middel van automation, orchestration, service catalogus en selfservice omgevormd wordt naar een dynamische infrastructuur. Hierdoor ontstaat een nog efficiëntere en beheersbare it-infrastructuur.

Automation, zelfservice, controle en beheersbaar zijn sleutelbegrippen in een dynamische infrastructuur. Grip op it waarbij it-diensten uit zowel private, community of public cloud worden afgenomen is van cruciaal belang. Toepassingen en invulling van de juiste bouwblokken in de dynamische infrastructuur zorgt ervoor dat de it-afdeling de enabler en niet de bottleneck is.

Een andere trend heeft alles te maken met verandering van de mindset in de eindgebruiker. Deze eindgebruiker wil juist keuzevrijheid in devices, vormfactoren, applicaties en verwacht it-middelen en -ondersteuning die aansluiten bij zijn verwachtingen. Consumerization of it, ‘bring your own’ en ‘choose your own’ zijn ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de gebruiker de werkomgeving verwacht die bij hem past. Personalisatie, context awareness, selfservice maar ook zelfredzaamheid horen hierbij.

Steeds meer it-diensten worden vanuit verschillende datacenters aangeboden aan zowel trusted als untrusted devices in zowel private en public toegangs scenario’s. Federatie, authenticatie, veilige toegang en single sign on (sso) voor zowel web-architected, cloud gebaseerde en Windows-applicaties zijn voor een veilige en optimale gebruikerservaring belangrijk.

'Consumerization is driven by people who don't care. IT needs to restore credibility as enabler, not bottleneck'. De maatschappij verandert snel! Het is belangrijk dat eindgebruikers,it- professionals, it-management en de beleidsmakers de juiste balans vinden in controle en grip aan de ene kant en vrijheid en zelfredzaamheid aan de andere kant. De eindgebruiker met zijn it-functionaliteiten moeten centraal staan in visie, strategie en technologie. Door de juiste organisatie en cultuur veranderingen en it-diensten ‘as a Service’ aan de eindgebruikers te bieden, is de it-organisatie de ‘enabler’ voor de eindgebruikers in 2012 en verder.

Mijn slogan: 'Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4404966). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.