Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hiërarchische bedrijven doen ‘t slechter

 

Channelweb Expert

Alexandra Lilienthal
Manager Communications International, SER Group. Expert van Channelweb voor het topic Digital Transformation.

Veel bedrijven worstelen met een it-applicatielandschap en infrastructuren die zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Verspreide informatie, systeemdiversiteit in informatiebeheer en de resulterende informatiesilo's zijn immense uitdagingen voor 75 procent van de ondervraagde bedrijven in de marktonderzoeksserie ECM Insights 2017.

De snelheid van het delen van informatie en de veiligheid van samenwerking over de hele linie heen hebben het meest te lijden van deze situatie.

Volgens het onderzoek gebruiken drie van de vier reagerende bedrijven verschillende systemen alleen voor document- en bedrijfsprocesbeheer. Het resultaat: chaotische archiveringsstructuren, overbodige gegevensopslag en informatiesilo's. 

De situatie is alarmerend! Dit soort organisch gegroeid en heterogeen it-landschap is slecht voor de efficiëntie. Het zijn juist deze informatiesilo's die het delen van informatie en projectsamenwerking verergeren - en dit heeft een negatief effect op intern teamwerk, net als op externe partners, leveranciers en klanten.

ECM is belangrijk

Een ander belangrijk resultaat van de enquête: de meerderheid van de 1826 responderende cio's, procesmanagers en it-managers is zich goed bewust van wat er nodig is om uit deze situatie te komen. Toch volgen ze niet consequent een strategie. Een substantiële 85 procent van de respondenten ziet het belang van enterprise content management (ecm) als een strategische prioriteit om de hier genoemde uitdagingen het hoofd te bieden. Slechts 41 procent streeft momenteel echter de nodige ecm-platformstrategie na - op zijn minst op afdelingsniveau en nog niet in het hele bedrijf. Nog eens 41 procent moet nog een ecm-strategie toepassen en 18 procent is bezig met het formuleren ervan.

Ecm heeft organisaties en middelgrote bedrijven bereikt en komt nu eindelijk uit de schaduw van erp, crm, enzovoort. In bedrijven die al decennialang en multifunctioneel samenwerken, is het veel meer verspreid dan in bedrijven die nog steeds grotendeels opereren in termen van hiërarchieën.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6253600). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.