Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Versla het nieuwe normaal van app-ontwikkeling

 

Computable Expert

Erwin 't Hoen MSc
Founder/ Owner, BlueTale B.V.. Expert van Computable voor de topics Digital Transformation, Development en Digital Innovation.

Low-code-applicatieplatforms hebben de wereld van softwareontwikkeling getransformeerd. De snelheid, agility en efficiëntie zijn de nieuwe standaard geworden. Echter, als organisaties niet over de juiste processen beschikken, dan kan dit ook te veel van het goede zijn. Hoewel het eenvoudiger wordt om applicaties te bouwen en te implementeren, blijft het een uitdaging om op grote schaal een consistente kwaliteit te leveren.

Steeds meer organisaties kiezen voor een low-code-first-strategie. De low-code-markt is snel volwassen geworden. De laatste, ongerechtvaardigde twijfels over de mogelijkheid om de meest complexe en veilige applicaties te bouwen, zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor vertrouwen.

Het nieuwe normaal

De druk is groot voor ontwikkelaars. Iedereen in de organisatie kijkt naar ontwikkelaars als het gaat om het op hoge snelheid leveren van hoogwaardige applicaties. De nieuwe standaard van applicatieontwikkeling gaat gepaard met stress om gelijke tred te houden met de snelheid van low-code. Dat is het nieuwe normaal voor ontwikkelaars. De voordelen van low-code-applicatieontwikkeling kunnen gemakkelijk verloren gaan wanneer ontwikkelings-, test- en managementprocessen uit de hand lopen. Het is een paradoxaal probleem dat moet worden opgelost. Om complexe applicaties op schaal te ontwikkelen zonder concessies te doen op snelheid en kwaliteit, moeten organisaties nadenken over de tools en processen die ze in de hele ontwikkelketen gebruiken.

Consistente code die verschillende ontwikkelaars makkelijk kunnen begrijpen, versnelt het ontwikkelingsproces. Voortdurend de code van anderen bekijken om steeds weer dezelfde fouten te vinden, is niet alleen ontmoedigend maar heeft ook een negatief effect op het moreel.

Te veel organisaties onderschatten de commerciële waarde van code die in een keer goed is. Hoogwaardige code verbetert niet alleen de snelheid waarmee applicaties worden gebouwd, het maakt ze ook gemakkelijker te onderhouden en te ondersteunen. Als organisaties kosten willen besparen, is het belangrijk om de code zo vroeg mogelijk te controleren. Immers, hoe eerder fouten worden gevonden, hoe minder omvangrijk en duur de klus is om ze op te lossen.

Zeg vaarwel tegen het nieuwe normaal en welkom in de wereld van 'first time right'. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7046252). © Jaarbeurs IT Media.

5


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.