Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Microsoft keert terug naar zijn roots’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de terugkeer van het jonge Microsoft, dat software maakt voor veelgebruikte platformen van anderen.

Microsoft was ooit een maker van software - programmeertalen en programma’s - voor de platformen van anderen. Voordat de marktdominantie van Windows was bewerkstelligd. Nu, in het tijdperk van mobile en cloud is Windows niet meer heilig, ook niet voor Microsoft. De ict-reus ontpopt zich tot cloudaanbieder en app-maker, juist ook voor andermans platformen.

Daarbij krijgen apps voor iOS en Android soms meer aandacht dan en ook zelfs voorrang boven die voor Windows/Windows Phone. Microsoft is niet simpelweg maker van apps, maar maakt ook gelijk aantrekkelijke, interessante apps. Zoals bijvoorbeeld Powerpoint-alternatief Sway of informatiezoek-app Office Delve. Microsoft moet wel, want het wil meedoen in andermans speeltuin waar al veel meer app-aanbieders zijn. De nieuwe incarnatie van Microsoft luidt een terugkeer naar de jeugd van het bedrijf in. Wat vind jij?

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5273526). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.