Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Recht op thuiswerken is taak werkgever

 

Computable Expert

Ramon Zanders
managing director, Yonder. Expert van Computable voor de topics Management, Outsourcing en Maatschappij.

Is thuisweken een thema waar de politiek zich mee bezig dient te houden en er wetgeving moet volgen? Ik vind van niet. Als werkgever heb ik hier ook mee te maken. Bij ons is het nieuwe werken toegestaan en hebben wij ervoor gezorgd dat de it hierop is ingesteld.

Veel bedrijven zullen al een manier van werken buiten het kantoorgebouw hebben. Of men heeft een vpn-verbinding waarmee medewerkers toegang hebben tot mail en de server, of zij gebruiken webmail. De trend is al jaren dat veel meer (zakelijke) klanten toegang krijgen tot systemen en dat veel activiteiten dus toch al verlegd worden naar buiten de gebruikelijke werktijden. Dit heeft impact op de ondersteunende organisatie en ondersteunende processen.

Veel bedrijfsapplicaties zijn nu wel toegankelijk voor werken buiten de kantooromgeving, echter vermoed ik dat deze nog niet ingericht zijn om vanaf iedere plek op ieder moment activiteiten te verrichten op een manier dat de organisatie continuïteit kan blijven bieden aan de klanten. Een mogelijk probleem is dat de softwareleveranciers vaak nog een grote achterstand hebben als het gaat om medewerkers en klanten op verschillende manieren toegang te geven om activiteiten uit te voeren. Deze achterstand is mogelijk een grote beperking voor bedrijven die wel invulling zullen moeten geven aan deze wetgeving.

Mentaliteitsverandering

Jarenlang zijn de it-leveranciers bezig geweest met het leveren van meer functionaliteit, met nog meer schermen met als resultaat dat deze oplossingen groot, log en zwaar zijn. De mentaliteit bij it-leveranciers die al jaren meedraaien, is vaak nog gericht op zoveel mogelijk functionaliteit in de oplossing verwerken. En nu moet men de ommezwaai maken naar lichtgewicht, snelle applicaties die op ieder apparaat, waar men maar wil, en wanneer men maar wil, gebruikt kunnen worden. 

Bedrijven zoals Salesforce.com hebben dit zien aankomen, maar hadden geen legacy waar zij rekening mee hoefden te houden. Voor andere it-leveranciers is dit een  honderdtachtig graden switch in denk- en werkwijze. Dat vergt tijd en mentaliteitsaanpassing.  Daarom zou de politiek ondernemers wel dwingen snel beslissingen te maken en is het nog maar de vraag om de it-leveranciers dit zo snel voor elkaar kunnen krijgen. Het zal de Nederlandse it-leverancier niet ten goede komen om door dit soort wetgeving het Nederlandse bedrijfsleven van nieuwe applicaties te moeten voorzien in slechts een maand of vijf tijd.

Maar ik denk dat een verandering van mentaliteit binnen bedrijven, waar thuiswerken nog niet toegestaan is, nog een grotere aanpassing vraagt. Deze aanpassing zal ook veel tijd vragen. Bedrijven moeten gaan sturen op output in plaats van input. Heeft de Nederlandse politiek in de gaten hoeveel veranderingen dit vergt op allerlei fronten? Flexwerken is een goede usp (unique selling proposition) op de arbeidsmarkt voor een bedrijf, helpt het file probleem en biedt voordelen, maar gedwongen iedereen het recht geven op flexwerken binnen een tijdsbestek van enkele luttele maanden vergroot de druk op het bedrijfsleven terwijl het bedrijfsleven juist nu bezig is om zich uit een recessie te werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4800945). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.