Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Integratieplatform moet aan 5 eisen voldoen

 

Computable Expert

John Verwaaijen
Country Manager Magic Software Benelux, Magic Software Benelux. Expert van Computable voor de topics Cloud Computing, Mobility en Zorg.

Tegenwoordig is er voor ieder business-probleem wel een applicatie voorhanden. Al dan niet uit de cloud, of voor mobiele platformen. Maar juist de integratie van al die applicaties wordt steeds belangrijker. Want bedrijfsdata die opgesloten zitten in silo's remmen de business-processen en daarmee operationele efficiëntie. Met een integratieplatform knoop je deze silo's aan elkaar. Maar waar moeten deze oplossingen aan voldoen? Vijf eisen.

1. Gebruik van In-memory Data Grid-architectuur. Een integratieoplossing moet 24/7 continuïteit garanderen. Bovendien moet het kosteneffectief opschalen zodat het groei en onverwachte pieken in gebruik kan opvangen. Een in-memory data grid-architectuur biedt deze beschikbaarheid en schaalbaarheid en is daarom essentieel. Een dergelijke architectuur verdeelt de verwerking over verschillende nodes. Valt een node uit, dan verplaatst het beheersysteem de verwerking automatisch naar een andere node. Dat voorkomt dataverlies. Ook kan het systeem nodes bijschakelen voor meer verwerkingskracht, mocht een piek in de belasting dat vereisen.

2. Ondersteuning voor iedere combinatie van on-premise en cloud. Tegenwoordig gebruiken organisaties een keur aan cloudgebaseerde oplossingen. Vaak nemen ze die af op basis van korte-termijncontracten en ook wisselen ze nogal eens van aanbieder. Dat maakt het handmatig programmeren en onderhouden van al die koppelingen een lastige klus. Applicatieplatforms nemen die koppelingsproblematiek uit handen en zorgen er achter de schermen voor dat alles netjes blijft werken, inclusief automatische documentatie. Dat bespaart bovendien gedoe en kosten wanneer organisaties van tools wisselen.
 Zorg er ook voor dat het integratieplatform geoptimaliseerd is voor het verbinden van cloudomgevingen met andere systemen, services en databases, waar deze zich ook bevinden.

3. Realtime beschikbaarheid van data. Businessdata is het meest waardevol wanneer het in real-time wordt gemeten, geanalyseerd en opgevolgd. Het volume en snelheid ervan nemen hand over hand toe, het managen ervan is dan ook een lastige uitdaging. In-memory data grids zijn ideaal voor real-time dataverwerking. Het kan meerdere taken tegelijkertijd afhandelen, wat zorgt voor snelle toegang tot informatie. Het is bovendien onafhankelijk van de dataverwerking van welk ander derde systeem dan ook. Applicaties die draaien op een in-memory data grid kunnen daarom gemakkelijk realtime data verwerken en presenteren.

4. Datamobiliteit tussen verschillende apparaten en besturingssystemen. Het moeilijkste van de ontwikkeling van mobiele enterprise-apps is de connectie met backend-processen. Een workflow-gebaseerd applicatieplatform kan business-processen gemakkelijk mobiliseren, in tegenstelling tot een puur data-georiënteerde oplossing. Voor een efficiënte ontwikkeling van een app is het belangrijk dat een integratieplatform naadloos samenwerkt met een multichannel app-ontwikkelplatform. Met een dergelijk ontwikkelplatform kunnen developers apps bouwen waarbij het uiterlijk zich aanpast aan het device, zoals Apple- of Android-smartphones, tablets of de desktop.

5. Ondersteuning van huidige backend-systemen. Geen enkele integratieoplossing kan bestaan in een vacuüm. Per definitie ligt de waarde ervan in de ondersteuning van een brede reeks aan backend-systemen. Zorg dan ook dat de vendor van de gekozen integratieoplossing sterke banden heeft met de vendoren van de huidige belangrijke it-systemen, het liefst uitgedrukt in officiële certificeringen. Die moeten een probleemloze werking met de huidige oplossingen garanderen. Bovendien is dan support gegarandeerd.

Conclusie

Een integratieplatform zorgt voor een gestandaardiseerd, snel en eenvoudig ontwikkelproces en koppeling met een brede range cloud- en backend-systemen. Zo'n platform moet wel over langere tijd zijn waarde behouden, voor een hoge roi. Kies dan ook verstandig en zorg dat het aan hierboven beschreven eisen voldoet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5203268). © Jaarbeurs IT Media.

5,3

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.