Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Facebooks datacenterdesigns helpen de ICT’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de open datacenterdesigns die Facebook biedt. Om zichzelf en de wereld vooruit te helpen.

Het datacenter staat een nieuwe revolutie te wachten. Na diverse omwentelingen volgt nu een fundamenteel openbreken. Zoals jaren terug de microcomputerarchitectuur is opengesteld, zo volgt in de nabije toekomst de algehele opzet van datacenters. Een van de voortrekkers is datacentergrootgebruiker Facebook.

‘s Werelds grootste sociale netwerk loopt zelf tegen de grenzen van huidige datacentertechnologie aan en waagt zich aan redesigns. Daarbij deelt het die ontwerpen via het Open Compute Project met de wereld, bijgestaan door de diverse fabrikanten van datacentersystemen en servercomponenten. Maar ook andere grootgebruikers doen mee, zoals Microsoft en Apple. Een goede daad om een groot ecosysteem te verkrijgen. Goed voor de grote ict-bedrijven, goed voor de ict-gebruikende wereld. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5401649). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.