Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Wees voorbereid op 5G (en daarmee de toekomst)

 

Channelweb Expert

Peter van der Putten
Marketing/PR-manager. Expert van Channelweb voor de topics Cloud Computing, Internet en Security.

5G is een technologie die ons in 2021 én daarna vrijheid en flexibiliteit zal geven. Het gaat een belangrijke rol spelen voor zowel consumenten als organisaties. Denk aan systeemintegraties, gedistribueerd werken, backups bij onvoorziene omstandigheden en de infrastructuur van veel organisaties. Door de hogere snelheid en superlage latency is het netwerk in staat data-zware en latentie-gevoelige applicaties te draaien.

Door deze vooruitgang gaat het streamen, downloaden en uitwisselen van gegevens sneller dan ooit tevoren. Onderzoeksbureau GlobalData schat dat in 2024 meer dan een kwart van al het dataverkeer over 5G zal worden vervoerd, tegenover minder dan een procent in 2019.

Volgens een studie van Accenture onderschatten bedrijven het disruptieve potentieel van deze 5G-technologie. De meerderheid (drie op de vier) heeft hulp nodig bij het bedenken van toekomstige mogelijkheden en toepassingen. Met de komst van 5G maken sommige organisaties zich ook zorgen over de toename van de regelgeving en het bestuur, en hoe dit hun plannen voor de toekomst zou kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld als blijkt dat ze de producten die ze oorspronkelijk van plan waren te gebruiken níét kunnen gebruiken, zullen ze toegang willen hebben tot verschillende opties en leveranciers. Hier ligt dan ook een grote kans voor het kanaal om zakelijke leiders te ondersteunen en beter te informeren over de tastbare mogelijkheden van 5G.

Mogelijkheden 5G

"Het ziet ernaar uit dat er in de toekomst meer werknemers thuis of onderweg zullen zijn"

Ten eerste is er het potentieel om 5G te gebruiken voor mobiele connectiviteit. Voor wie zich op een afgelegen of moeilijk bereikbare locatie bevindt waar vaste connectiviteit niet beschikbaar is of te duur is om te installeren, is 5G de technologie die uiteindelijk op volle snelheid een verbinding maakt met internet.

Het ziet er ook naar uit dat er in de toekomst meer werknemers thuis of onderweg zullen zijn. Met 5G kunnen remote workers op volle kracht werken, waarbij je net zo gemakkelijk en effectief communiceert en samenwerkt als tijdens de dagen op kantoor.

Een ander voordeel is het potentieel om 5G te gebruiken als backup voor breedbandverbindingen. Alle bedrijven zijn vandaag de dag sterk afhankelijk van hun internetverbindingen. Restaurants, bars en cafés kunnen bijvoorbeeld geen pinbetalingen aannemen als hun hoofdverbinding uitvalt. Een 5G-backup zou dus ideaal zijn. Dit is ook belangrijk als je bijvoorbeeld een op afstand gecontroleerd ip-gebaseerd videobewakingssysteem hebt. Als de hoofdverbinding uitvalt, wilt je er zeker van zijn dat de video nog steeds wordt verzonden - en 5G levert daarvoor voldoende bandbreedte. 

Overal waar er behoefte is om een verbinding open te houden in het geval van een storing op de vaste lijn, zal 5G een effectieve manier zijn om online te blijven.

Reseller, wees voorbereid

Om bedrijven te helpen deze technologie te benutten en zich toekomstige mogelijkheden voor te stellen, moeten aanbieders in het kanaal hun aanbod diversifiëren en nieuwe inkomstenstromen creëren door de dienst van internetserviceproviders te huren om nieuwe toepassingen en diensten aan hun klanten te leveren. Bij het uitrollen van 5G-toepassingen zullen compatibele netwerkrouters en toegangspunten voor het leveren van end-to-end-5G-toepassingen bijvoorbeeld cruciaal zijn in het onderscheidend vermogen. 

Degenen die hun aanbod willen diversifiëren en nieuwe inkomstenstromen willen creëren, moeten ervoor zorgen dat ze hun nieuwe 5G-oplossingen klaar hebben om nieuwe bedrijven aan te sluiten wanneer de operators de 5G-mobile private networks (mpn)-diensten in 2021 lanceren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7111093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.