Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Hoe switches de veiligheid helpen bewaken

 

Channelweb Expert

Peter van der Putten
Marketing/PR-manager. Expert van Channelweb voor de topics Cloud Computing, Internet en Security.

Als het gaat om digitale transformatie, brengt progressie altijd risico’s met zich mee. Voor elke innovatie staat er wel een cybercrimineel op om de innovatie te hacken. Internet of things (iot) is gezien zijn natuurlijke interconnectiviteit en reikwijdte bijzonder kwetsbaar voor dit soort malafide praktijken. Het effectief verminderen van potentiële risico's is van het grootste belang voor met name mkb’ers.

Mkb'ers moeten zich bewust zijn van deze kwetsbaarheid omdat hun onderneming afhankelijk is van een goede bescherming van hun data. Het is zorgwekkend en bizar dat veel mensen zich niet bewust zijn dat slimme apparaten - groot, klein, voor persoonlijk of zakelijk gebruik - allemaal online en verbonden zijn.

Risico’s

"Switches maken de creatie, het beheer en de verfijning van internetverkeersstromen op verschillende onderling verbonden apparaten mogelijk"

Blootstelling aan cybercriminaliteit en malware is een risico dat geen enkel bedrijf mag nemen. De integratie van iot, zoals sensorgestuurde verlichting of verwarmingssystemen met allerlei nieuwe routers en hubs in een netwerk, kan een risicovolle onderneming zijn, omdat het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Zeker als alles met elkaar verweven is en aangesloten slimme apparaten autonoom beslissingen kunnen nemen die niet altijd even intelligent zijn. Om een beeld te schetsen….De June Smart Oven zette zichzelf aan en verwarmde voor tot meer dan 204 graden Celsius in het midden van de nacht. Zoiets kan ook in een zakelijke omgeving gebeuren. Zo kan zelfs de verwarmingsketel op kantoor een risico worden. 

De oplossing ligt in de facilitering van iot door middel van switches. Deze maken de creatie, het beheer en de verfijning van internetverkeersstromen op verschillende onderling verbonden apparaten mogelijk. Door de gegevensstromen in het hele netwerk te beheren, vormen ze het platform van waaruit iot tot bloei kan komen. Precies daarom moeten ze ook het centrum van beveiliging vormen.

Een ander risico wordt gevormd door bedrijven die werken op afstand willen faciliteren, zoals veel mkb-organisaties dat doen. Zij hebben een extra behoefte aan netwerkverbindingspunten voor hosts aan de rand van het netwerk. ‘Edge computing’ is dan ook nog een voorbeeld van digitale progressie die te maken heeft met cybersecurity-uitdagingen die eveneens bestreden kunnen worden via switches.

Voordelen switches

Door dit soort ontwikkelingen is het dan ook de hoogste tijd om de primaire voordelen te benutten die switches te bieden hebben. Een opsomming van de voordelen: Slagkracht evolueert in lijn met de groei van het bedrijf. Zelfs als het aantal apparaten toeneemt, zal de infrastructuur worden ingesteld om hun potentieel te benutten en netwerken dienovereenkomstig te beschermen..

Ook de convergentie van it en operationele technologie (ot) helpt de transitie van het ​​'bedrijf dat was' en het bedrijf in wording te overbruggen via een enkele hub die de overgang ondersteunt. door te investeren in switches die niet alleen beschermen, maar ook duurzaam zijn, wordt de uptime van het netwerk verbeterd en stabiliseert het netwerk. Ten slotte, en doorslaggevend, maakt het aantal ingebedde beveiligingsfuncties dat nu wordt geleverd met switch-oplossingen niet alleen bescherming, maar ook controle mogelijk; in overeenstemming met externe regelgeving, trends en marktdruk.

Flexibiliteit is het sleutelwoord

"Het is verstandig om te kiezen voor flexibiliteit en vooruitstrevendheid"

Verbeterde betrouwbaarheid en prestaties, verhoogde controle, verbeterde compliance en algehele veerkracht om tegemoet te komen aan de behoefte uit de markt zijn kenmerken die worden gedeeld door zowel iot als de switches die deze trend faciliteren. Daarbij is het sleutelwoord van dit moment ‘flexibiliteit’. Zoals we de afgelopen jaren hebben gezien, kan het technische klimaat snel veranderen. In het kader van een goed begin is het halve werk is het dus verstandig om te kiezen voor flexibiliteit en vooruitstrevendheid.

Als het gaat om switches en cloudbeheerplatforms, zijn er tal van moderne en baanbrekende eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat een groeiende onderneming al is voorbereid op de volgende generatie digitale ontwikkeling en toevoegingen van apparaten. Een voorbeeld daarvan zijn zero-touch implementaties. De mogelijkheid om bestaande configuraties naar nieuwe apparaten te downloaden, is bijzonder aantrekkelijk voor mkb-bedrijven die de overheadkosten tot een minimum willen beperken. Dit niveau van interne controle wordt ook overgedragen op de netwerkvoorziening, een voordeel dat voortvloeit uit de samenwerking met één bepaalde leverancier. Omgaan met een enkele beheerinterface betekent dat een wijziging in instellingen gelijktijdig en naadloos over alle switches kan worden verdeeld.

Kortom, een switchportfolio dat niet alleen gebruik maakt van de kracht van iot maar ook een veiligheidsschild rond elk apparaat vormt (en dus de organisatie in zijn geheel) helpt bedrijven bij het optimaal gebruik maken van de laatste technologische trends, iot voorop.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6856045). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.