Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Bring your own A tot en met Z

 

Expert

Noel Eckhart BSc
Country Manager, Projectplace. Expert van voor het topic .

De byo-trend is inmiddels niet meer weg te denken uit de actualiteit. We begonnen ooit met bring your own device (byod), daarna kregen we bring your own software (byos). Nu zijn we beland bij bring your own cloud (byoc) en bring your own application (byoa). Byo lijkt inmiddels niet meer op een trend, het begint meer en meer een gewoonte te worden in het ict-landschap. Toch vraag ik mij af; welke letters komen er nog meer achter byo?

Gezien het hoge innovatietempo binnen de ict, is het zeer waarschijnlijk dat we binnenkort een mooie opvolger voor de deur hebben staan. De behoefte aan plaats en tijdonafhankelijk werken wordt alleen maar groter en wordt door de bovengenoemde ontwikkelingen ook steeds makkelijker gemaakt. Het managen van de mobiele trends is eigenlijk een kwestie van het managen van data. Het belangrijkste om daarbij te onthouden is dat je als bedrijf open moet staan voor deze ontwikkelingen en moet proberen altijd voorop te lopen. Houd altijd een vinger aan de pols: wat zijn de behoeften van mijn medewerkers?

Hoewel byos, byoc en byoa nog in de kinderschoenen staan, is het ook belangrijk om na te denken over wat de toekomst ons zal brengen. Ik verwacht namelijk dat  byoi, bring your own information, steeds belangrijker gaat worden. Het is een logisch gevolg op alle voorgaande ontwikkelingen. We gaan namelijk steeds meer naar een tijdperk toe, waarin iedereen zijn eigen informatie en data verzamelt. We krijgen steeds meer een Wikipedia-samenleving. Alle informatie moet altijd en overal beschikbaar zijn en het liefst zo samengesteld dat deze informatie precies past bij wat de gebruiker nodig heeft.

Onlangs is het journalistieke initiatief Blendle van start gegaan. Een mooi voorbeeld van de eerste tekenen van byoi. Blendle is het best te omschrijven als een combinatie tussen een digitale kiosk en een sociaal network, waarin de gebruiker zijn eigen nieuws samenstelt. Ik verwacht dat we dit soort initiatieven steeds vaker zullen tegenkomen, ook op zakelijk gebied. Natuurlijk kan ik niet in een glazen bol kijken en ben, net als jij, benieuwd naar wat de toekomst brengt!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5069733). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.