Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘iOS- en Android-apps helpen Windows niet’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Microsofts toelating van iOS- en Android-apps op Windows 10. Deze ‘embrace’ gaat niet helpen.

Microsoft heeft op zijn Build-conferentie een reeks aankondigingen gedaan, met ook enkele verrassingen. Daaronder het al enigszins uitgelekte nieuws dat developers de code van hun iOS- en Android-apps ook kunnen draaien op Windows 10. Daarnaast biedt Microsoft eenzelfde app-omarming voor websites, die zijn te verpakken als webapps, die dan zijn uit te breiden met Windows-specifieke functionaliteit.

Het toelaten van andermans apps heeft eerder al niet gewerkt voor de gevallen smartphonepionier BlackBerry (toen nog RIM geheten). Die leverancier lag in de mobiele markt op flinke achterstand ten opzichte van reuzen Apple en Google. Microsoft verkeert met Windows Phone in een zelfde positie. De pc-dominantie van Windows ten spijt, blijft het lastig om dat voordeel over te hevelen naar de mobiele markt. Microsofts embrace en extend zal Windows 10 niet helpen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5262314). © Jaarbeurs IT Media.

4,3

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.