Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

'Windows 7 heeft hard een SP2 nodig'

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het ontbreken van een tweede Service Pack voor het veelgebruikte Windows 7, dat best nog jaren dienst kan blijven doen.

Officieel krijgt Windows 7 geen algemene ondersteuning meer van Microsoft. De voorganger van het huidige Windows 8(.1) krijgt wel nog tot 2020 uitgebreide ondersteuning, die dan alleen security-updates brengt. Het nu vers installeren van het bij bedrijven veelgebruikte 7 levert vele updaterondes en bijbehorende reboots op. Óók als de installatie wordt gedaan met als startpunt het eerste verzamelpakket van patches, fixes en updates. Service Pack 1 (SP1) voor Windows 7 stamt namelijk alweer van begin 2011. Dat is flink wat maandelijkse patchrondes geleden.

Eind 2012 is bekend geworden dat Microsoft niet van plan is een SP2 uit te brengen voor Windows 7. Listige webadressen ten spijt bestaat er toch echt geen SP2 voor de Windows-versie die wel eens het equivalent kan zijn van de oude XP-versie: massaal omarmd en lange tijd in gebruik gebleven, ondanks het uitkomen van opvolgers. Windows 8 en 8.1 lijken het lot van Vista beschoren en misschien wordt Windows 10 qua adoption wel het nieuwe 7. Toch is het hoogste tijd om beheerders een SP2 te geven voor Windows 7. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5259865). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.