Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Windows Server 2003 is voortijdig afgekapt’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over het stiekem vervroegd ingezette supporteinde voor Windows Server 2003.

Officieel staakt Microsoft op 14 juli aanstaande de ondersteuning voor de oude versie van zijn serverbesturingssysteem. Windows Server 2003 krijgt vanaf die datum geen updates meer voor functionaliteit, geen fixes meer voor bugs, en geen patches meer voor kwetsbaarheden. In praktijk blijkt dat Microsoft de afbouw al iets eerder is begonnen. Server 2003 is in de patchronde van februari overgeslagen: het heeft geen update gekregen voor een nieuw ontdekte kwetsbaarheid. Deze zogeheten Jasbug schuilt al vijftien jaar in alle Windows-versies.

Ook Server 2003 is kwetsbaar, maar Microsoft meldt in de FAQ geen patch uit te brengen voor dat besturingssysteem. De opgegeven reden is dat het fixen van de Jasbug te complex is. Een eventuele update zou uitgebreide architectuurwijzigingen vereisen die de systeemstabiliteit negatief kunnen beïnvloeden en het zou problemen veroorzaken met applicatiecompatibiliteit, verklaart Microsoft. Eenzelfde supportbeslissing is eerder genomen voor de antieke code van Windows XP, dat toen ook nog officieel ondersteund werd. Server 2003 is dus voortijdig afgekapt van de support. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5253940). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.