Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Mailomleiding Outlook-app valideert beheer’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de mailomleiding die Microsofts Outlook-app al enkele gebruiksverboden bij grote organisaties heeft opgeleverd. De beheerder blijft broodnodig.

De nieuwe Outlook-app van Microsoft is in wezen het vorig jaar overgenomen Acompli. Die app voor Android en iOS leidt mails om via eigen mailservers, ook als gebruikers Exchange-servers van hun zelf of hun werkgever instellen. Zowel berichten als ook attachments worden opgeslagen op mailservers van Microsoft en vervolgens daar vandaan doorgestuurd aan eventuele Exchange-servers van de gebruikersaccounts.

Deze ‘verkeersomleiding’ wordt netjes vermeld in de app-gebruiksvoorwaarden, die maar weinig gewone gebruikers zullen lezen. Beheerders van Exchange-servers kunnen toegang voor de mobiele app blokkeren. Naast uitgeverij De Persgroepde TU Delft en het Europees Parlement heeft ook een Amerikaanse universiteit een blokkade afgekondigd voor de Outlook-app. Qua beveiliging en beheer vormt deze omleiding namelijk een risico. De beheerder blijft dus met mobiel, byod en cloud nog altijd hard nodig. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5227919). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.