Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Consumerization vraagt modulaire beheeraanpak

 

Channelweb Expert

Marwin Marcussen
Pre sales, Kaseya. Expert van Channelweb voor het topic Beheer.

Ingrijpende technologische ontwikkelingen, zoals de consumerization van it, zorgen voor de nodige uitdagingen voor it-beheerders. Zij hebben jarenlang gebruik gemaakt van it-servicemanagementsoftware. Die traditionele ‘one size fits all’-oplossingen hebben geleid tot allerlei extra tools die niet geïntegreerd zijn en vaak moeizaam samenwerken met een servicemanagementoplossing. Terwijl beheerders juist gebaat zijn bij een geïntegreerde oplossing die ook modulair inzetbaar is. Dan is in te spelen op de eisen vanuit de business.

Bij een nadere beschouwing van consumerization van it blijkt dat veel mensen dan eerst denken aan bring your own device (byod). Zelfs in de meest traditionele zakelijke omgevingen zien we medewerkers die hun eigen smartphones en tablets meenemen naar het werk en verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. Daarnaast is het voor individuele medewerkers of afdelingen veel makkelijker geworden om applicaties aan te schaffen voor een specifiek doel. Maar dat bemoeilijkt het werk van de it-afdeling die uiteindelijk verantwoordelijk is voor het goed functioneren van alle hardware en software.

Hierdoor is de it-afdeling op een punt gekomen, dat duidelijke keuzes nodig zijn: nieuwe it ondersteunen met gedateerde middelen, of nieuwe ideeën rond it-servicemanagement omarmen? Een keus voor een van beide zal in de praktijk lastig zijn. Je kunt ook een tussenweg kiezen, die we 'customizable' it noemen. Daarbij selecteer je precies die tools, die nodig zijn om aan de eisen op het gebied van end-to-end-servicemanagement te voldoen.

Wat is 'customizable' it?

Traditionele managementsoftware van de grote, bekende leveranciers is complex en monolithisch. Het gaat vaak om suites die brede functionaliteit bieden, inclusief veel ongebruikte. Bedrijven zoeken vandaag de dag echter naar meer flexibiliteit en efficiency. De traditionele suites zijn weliswaar geïntegreerd, maar niet modulair. Dat betekent dat een bedrijf voor alle functionaliteit betaalt en dat voor alle functionaliteit onderhoud en upgrades nodig zijn.

Cloud-technologie en apps hebben dit model omvergeworpen. App-stores zijn een prima voorbeeld van hoe mensen anno 2013 software aanschaffen. Een consument zoekt specifieke functionaliteit, gaat op zoek in de App-store, downloadt de app, rekent af en kan binnen enkele minuten profiteren van de functionaliteit. Deze benadering hoeft zich niet te beperken tot de consument. Ook de zakelijke markt is gebaat bij meer maatwerk en efficiëntie voor wat betreft middelen. 'Customizable' it voorziet daarin door gerichte en modulaire oplossingen te bieden voor specifieke pijnpunten van beheerders. Daarmee zijn zij in staat beter in te spelen op de snelle veranderingen in de business.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4800587). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.